La mai bine de un an de la moartea cumplită a Tatianei, eleva în vârstă de 15 ani, ucisă pe trecerea de pietoni din orașul Ardud, județul Satu Mare, de o mașină condusă de un tânăr de 18 ani, care mai apoi a fugit de la locul tragediei, a primit o nouă lovitură, de această dată din partea Justiției române.

Familia Tatianei, nedreptate din partea instanței de judecată

Astăzi, instanța de judecată s-a pronunțat în cauza în care familia Tatianei caută dreptatea, în speranța că prin întregul lor demers vor contribui la o schimbare în bine a societății, iar decesul brutal și neașteptat al Tatianei nu va trece neobservat de conștiința colectivă. În urma pronunțării, șoferul responsabil de moartea Tatianei a fost condamnat doar la pedeapsa închisorii de 3 ani, și aceasta cu suspendarea executării pedepsei. În același timp, șoferul responsabil de producerea dramaticului accident va putea să conducă din nou, aspect ce este realmente șocant pentru familia îndurerată.

Familia Tatianei trece prin clipe cu un puternic impact emoțional, de la aflarea neașteptatei vești că șoferul a primit o pedeapsă mult prea blândă.

Familia Tatianei trece prin clipe cu un puternic impact emoțional, de la aflarea neașteptatei vești că șoferul a primit o pedeapsă mult prea blândă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: EXCLUSIV: Tatiana a murit la doar 15 ani, lovită pe trecerea de pietoni. Fratele ei, declarații cutremurătoare: ”Părinții sunt devastați, ne dorim ca șoferul să primească o pedeapsă cu executare”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Șoferul spune poezia pe care a învățat-o de la avocat, că îi pare rău, acum astea eu zic că sunt doar poezii. În momentul în care te urci la volan ești responsabil în primul rând pentru viața ta și pentru viața participanți la trafic  ”  a transmis profund întristat Raoul Cristian, fratele Tatianei.  

”Legea Anastasia”, alinare pentru cei care și-au pierdut apropiații în accidente rutiere

Familia Tatianei trece prin clipe cu un puternic impact emoțional, de la aflarea neașteptatei vești că singura lor speranță, aceea de a face dreptate unui copil nevinovat, plecat prea devreme de lângă ei, este năruită de o soluție prin care unicul responsabil de moartea prematură a Tatianei a primit o pedeapsă mult prea blândă, nesocotind complet suferințele provocate și impactul faptei sale în societatea actuală.

Tatiana, tânăra de 15 ani omorâtă pe trecerea de pietoni

Tatiana, tânăra de 15 ani omorâtă pe trecerea de pietoni

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Anual, mii de oameni îndurerați de pierderea apropiaților își caută dreptatea prin intermediul instanțelor naționale, cerând în mod legitim adoptarea unor hotărâri prin care vinovații de producerea accidentelor rutiere soldate cu decesul victimelor să fie condamnați la pedeapsa cu închisoarea cu executare și să li se interzică dreptul de a mai conduce vreodată. Mai mult, în numele cerințelor numeroase ale opiniei publice și a conștientizării gradului ridicat al criminalității în ceea ce privește infracțiunile săvârșite de către șoferi iresponsabili, care duc la curmarea unor vieți nevinovate, a ajuns pe masa forului decizional, respectiv la Camera Deputaților, propunerea legislativă inițiată de către senatorul Robert Cazanciuc și însușită de un grup semnificativ de parlamentari, al cărei obiectiv este completarea art. 91, alin. (3) din Codul Penal.

Citește și: O copilă de șapte ani și-a găsit sfârșitul în apele râului Moldova. Fetița se juca cu un grup de copii și ar fi alunecat

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

”Legea Anastasia”, astfel cum a fost denumită după numele unei fetițe care și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier, ar urma să revoluționeze cadrul legislativ penal, precum și justiția română, contribuind la alinarea, câtuși de puțin a suferinței celor care și-au pierdut apropiații în accidente rutiere. Prin această lege, șoferii responsabili de producerea accidentelor rutiere soldate cu deces ar urma să fie sancționați mult mai aspru, recurgându-se la condamnarea la pedeapsa închisorii cu executare în locul pedepsei închisorii cu suspendarea executării acesteia, cum se întâmplă, în mod total nedrept, în nenumărate cazuri la acest moment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si