Medicul Tudor Ciuhodaru este cunoscut în toată țara. A fost adesea prezent pe micul ecran și foarte vocal în mediul online, încercând să le spună oamenilor tot ce trebuie să știe despre problemele de sănătate și prevenție. Membru în Parlamentul European, doctorul din Iași a luptat pentru drepturile pacienților, dar și pentru ca oamenii de acasă să aibă parte de informații clare și mai ales corecte privind sănătate.

A luptat adesea și în secție, făcând eforturi uneori poate supraomenești ca să salveze viața pacienților. Așa s-a întâmplat și într-un an de Crăciun, în momentul în care a reuști să trateze un bărbat care a făcut șapte stopuri cardio – respiratorii.

Medicul Tudor Ciuhodaru, detalii emoționante din UPU

În urmă cu mai mulți ani, medicul Tudor Ciuhodaru a reușit să contribuie la o minune de Crăciun. În secția de UPU tocmai ce sosise un pacient în stop cardio – respirator. Deși nimeni nu îi dădea nicio șansă, doctorul a crezut până în ultima clipă și a făcut tot posibilul să-l ducă la Institutul de Boli Cardio – Vasculare.

Citește și: Greșelile pe care le fac, an de an, credincioșii când merg în pelerinaj la Sfânta Parascheva, la Iași. Medic: ”Purtați haine mai groase și evitaţi imobilizarea prelungită”

"Cea mai frumoasă amintire pe care o am de Crăciun este chiar din spital. Nu o să uit niciodată cum a fost adus odată un domn în stop cardio – respirator, chiar în ziua de Crăciun. L-am resuscitat fără a renunța o clipă, deși toată lumea din jurul meu îmi spunea că nu are nicio șansă pentru că făcuse în total șapte stopuri.

Toată lumea îmi spunea să renunț.

La un moment dat, de foarte multe ori și inclusiv în salvare, în momentul în care l-am transferat la Institutul de Boli Cardio – Vasculare. Inclusiv profesorul Georgescu îmi spunea să renunț că nu am cum să-l transfer", povestește Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

tudor ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru în Parlamentul European

[Sursa foto: Facebook]

Tudor Ciuhodaru: Eram dispus să-ș duc chiar eu pe targă

Medicul din Iași nu a renunțat și a continuat să facă poate eforturile pentru salvarea bărbatului respectiv, în ciuda refuzurilor de care se izbea. Tudor Ciuhodaru mărturisește că ar fi fost dispus să meargă chiar, eu omul pe targă până la Institutul de Boli Cardio – Vasculare din Iași.

Citește și: VIDEO- Tânărul de 17 ani din Maramureș ar fi consumat un drog extrem de periculos înainte să moară. Cum a ajuns acesta să apeleze la cocktailul mortal

"Eram dispus să-l duc chiar eu pe targă singur. Am tras cât de mult am putut și l-am dus pe acest pacient căruia nimeni nu îi dădea nicio șansă la Institutul de Boli Cardio – Vasculare.

Am reușit să-l transfer și după câteva zile, l-am întrebat pe profesorul Georgescu cum se simte omul.

Dânsul mi-a zis că este dificil să-l gestioneze pentru că nu prea aveau locuri la ATI. Asta a fost chiar de Crăciun", ne-a mai povestit el.

pot de craciun

Bradul de Crăciun, împodobit cu globulețe

[Sursa foto: PixaBay]

Ziua de 24 decembrie, moment marcant pentru pacientul salvat

Eforturile medicului Tudor Ciuhodaru s-au dovedit a nu fi în zadar. Doctorul din Iași a avut parte de o surpriză, la scurt timp după Crăciun. Deși inițial pacientul pe care a încercat să-l salveze nu avea o evoluție, bună, minunea a venit imediat după sărbători.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Bărbatul și-a revenit și în semn de mulțumire s-a întors la spital și le-a mulțumit medicilor care au făcut eforturi să-l salveze. Preotul a continuat să vină câțiva ani la rând, în data de 24 decembrie, cu tort la medicul Tudor Ciuhodaru.

"După cam o săptămână și-a revenit și a venit la noi la Urgențe. Ne-a spus că era preot. El fusese gpsit de ambulanță în stradă, îl aduseseră pentru că făcuse infarct.

A venit la noi să ne mulțumească și mai mulți ani la rând, de Crăciun, a venit la noi la spital să ne mulțumească. El a zis că pe data de 24 decembrie s-a născut",  a mai dezvăluit el, în exclusivitate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si