Cu puțin timp înainte de tragedia care a avut loc la Piatra Neamț chiar în casa agresorului, Shara a avut o conversație prin mesaje cu mama sa.

Mama Sharei, adolescenta olimpică din București este ultima persoană din familie cu care aceasta a vorbit înainte ca aceasta să moară în casa tânărului din Piatra Neamț.

Mama Sharei, adolescenta olimpică din București este ultima persoană din familie cu care aceasta a vorbit înainte ca aceasta să moară în casa tânărului din Piatra Neamț.

[Sursa foto: Colaj captură ecran Antena 3, Shara Ionachiță - Facebook ]

”Avem probleme cu cazarea”

Mama Drum bun, fetele. 

Shara Mersi!

Mama Aveți grijă! V-ați urcat în tren?

Shara Ionachiță

Shara Ionachiță 

[Sursa foto: Shara Ionachiță - Facebook ]

Shara Da. 

Mama Ce faceți? Pe unde ați ajuns?

Shara Am trecut de Mizil. 

Mama Alo, Maria, ce zici?

Citește și: O româncă a fost găsită fără suflare în pat. Cel care a făcut descoperirea este soțul ei. Italianul a fost închis în trecut pentru violență domestică

Shara Lasă-mă că avem probleme cu cazarea. E oribilă. Și orice cazare decentă e 400 de lei. Fix câți bani am la mine.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mama Aștept să mă suni. În ce zi te întorci și la ce oră?

Shara Pe 3, pe la prânz.

Mama Și la ce hotel stați? Cum se numește? Nu trebuie să îmi spui și mie?!

Shara Petrodava one.

Mama Noapte bună!

Shara Noapte bună! Sunt ruptă.

În continuare, procurorii DIICOT vor analiza toate mesajele din telefonul Sharei pentru a afla detalii importante.

Un copil a fost mințit, păcălit, atras într-o zonă de profit psiho-emoțional”

Radu Leca, psiholog a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre întreaga tragedie și despre ce ar trebui să se facă pentru a evita astfel de tragedii.

Citește și: EXCLUSIV- Totul despre drogul cristal care a ucis-o pe tânăra de 16 ani la Neamț. Psihoterapeut: ”Îți ia senzația de foame și de sete, te ține treaz într-o stare euforică”

”Încă un caz care este negativ din punct de vedere social. Avem de-a face cu o îndepărtare a unui adolescent de 16 ani de familie. Această îndepărtare a fost realizată etapizat, nu s-a întâmplat deodată, iar, din păcate, familia nu a putut să reacționeze. Odată cu schimbările hormonale ce au loc în interiorul organismului preadolescenților și adolescenților noștri de astăzi, odată cu aceste schimbări apar și schimbări la nivel decizional și lupta permanentă vizualizată ca fiind o formă de rebeliune de către toți ceilalți a adolescenților cu autoritățile îi îndreaptă fără ca ei să-și dea seama în direcția unui conflict deschis în mod special cu oamenii care încearcă să le facă bine. Și din umbră, oamenii care încearcă să le facă rău sunt percepuți a fi extraordinari, fabuloși, fenomenali”,

a spus Radu Leca.

Radu Leca - psiholog

Radu Leca - psiholog

[Sursa foto: Radu Leca - Facebook]

”Un copil, căci asta era la 16 ani, doar un copil, a fost mințit, a fost păcălit, a fost atras într-o zonă de profit psiho-emoțional din partea unui făptaș despre care știu cu bucurie că a fost arestat și își va ispăși o pedeapsă de minim 25 de ani, dar așa cum acest copil a fost drogat, violat și ucis și multe alte mii de adolescenți pot trece prin această îngrozitoare formă de abuz și de experiență oribilă pentru familiile lor. Asta numai pentru că spațiul online nu a primit până la această oră din partea autorităților nicio formă de organizare și control”, a mai adăugat psihologul.

Părinții fetei, distruși de durere

Totodată, tatăl fetei este convins că adolescenta ar fi fost violată. În raportul medicilor legişti a fost trecută drept cauză a morţii o ruptură vaginală, plus o intoxicaţie cu metacatinonă (efedronă, 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă), care are efecte similare celor produse de consumul de cocaină.  

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV- Psiholog, despre fetele care se bat într-o parcare: Martorii asistă la bullying, la o agresiune directă cu spectatori. Dacă fetele din imagini ar fi apucat să vorbească, poate că nu ”comunicau” așa

„Fiica mea- este unicul nostru copil - nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din noaptea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă”,  a povestit bărbatul pentru   tvmneamt.ro .  

Shara Ionachiță

Shara Ionachiță 

[Sursa foto: Shara Ionachiță - Facebook ]

Psihologul consideră că un organism de control a spațiilor online ar fi vital.

”Avem nevoie, noi părinții de crearea unei organism de control și monitorizare a spațiilor online, fiindcă această faptă a început, a fost pusă în practică din interiorul spațiului online. Trebuie să conștientizăm pericolul care a apărut odată cu supra tehnologizarea și trebuie să conștientizăm că acesta este doar începutul. O crimă care a avut drept victimă un copil mult prea credul, această crimă fiind realizată de un făptaș care a locuit în spațiul online”,  a precizat Radu Leca. 

Psihologul și psihoterapeutul Iulian Radu a explicat că acel drog cristal, Crystal meth este unul dintre cele mai consumate droguri sintetice la nivel mondial și o doză ar costa doar 7 lei.

Ce este drogul crystal și cum afectează el?

”Drogul afectează neurochimic mecanismele reponsabile pentru reglarea bătăilor inimii, temperatura corpului, presiunea sângelui, pofta de mâncare, simțurile. Crystal meth se strecoară la nivelul neuronilor și sporește cantitatea de dopamină eliberată în mod natural de creier. De aici starea de euforie și excitație, dar și dependența acută”, a spus psihoterapeutul.

Iulian Radu- psiholog și psihoterapeut

Iulian Radu- psiholog și psihoterapeut

[Sursa foto: Iulian Radu - Facebook]

”Este foarte ușor să crești un copil, însă este mult mai greu să îl educi și să construiești ceea ce se numește legătură de comunicare și de încredere, părinte fiu/fiică”,   a explicat Iulian Radu.

Magistrații Tribunalului Neamț au decis arestarea a trei suspecți în cazul tinerei. Este vorba de Alexandru Gabriel Mihuț, Mateo Leonardo Gabor și David Andrei Pascal, ei fiind cercetați pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si