Bărbatul de 45 de ani din Huși,Mihai Bosoi ar fi recurs la gestul extrem din dragoste, potrivit apropiaților săi. Deși era divorțat, bărbatul avea o relație cu o femeie, însă lucrurile începeau să nu mai funcționeze între ei. Înainte de a se sinucide, a sunat la 112 și i-a spus operatorului următoarele cuvinte: ” Veniți peste jumătate de oră, la adresa următoare, că acolo veți găsi un mort ”. 

Când au ajuns la fața locului, bărbatul era deja mort, spânzurat de un copac, într-o râpă din apropierea casei sale. 

La data de 2 septembrie 2023, ora 14.17, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în municipiul Huși, pe strada Vasile Țâmpu va deceda o persoană. Echipajul din cadrul Biroului de Ordine Public Husiș, deplasat în temeiul sesizării, a găsit un bărbat în vârstă de 44 de ani, spânzurat de un pom, într-o râpă din exteriorul unei locuințe. Ulterior, asupra acestuia au fost aplicate manevre de resuscitare dar a fost declarat decesul. În cauză, a fost întocmit dosar penal și sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite, cu exactitate, împrejurările în care s-a produs decesul bărbatului”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui. 

Un bărbat din Huși, judeţul Vaslui a sunat la 112 înainte de a recurge la gestul șocant, iar mai apoi i-a spus operatorului și locul unde îi va fi găsit trupul.

Un bărbat din Huși, judeţul Vaslui a sunat la 112 înainte de a recurge la gestul șocant, iar mai apoi i-a spus operatorului și locul unde îi va fi găsit trupul.

[Sursa foto: Colaj Radu Leca, Radu Busoi - Facebook, Pixabay]

”Sinucigașul caută izbăvirea, iertarea tuturor greșelilor”

Psihologul Radu Leca a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre gestul extrem la care a recurs bărbatul, dar și despre cum ar putea fi rezolvată o astfel de situație.

Citește și: Un bărbat din județul Vaslui a sunat la 112 pentru a anunța că se sinucide. Acesta a fost găsit spânzurat într-o râpă. „Veniți peste jumătate de oră, la adresa următoare, că acolo veți găsi...”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Sinucigașul are nevoie de două confirmări, care să susțină gestul lui. Prima este informarea unei autorități, în acest caz dispecerul afiliat 112, iar a doua, un apropiat. Rareori apropiatul poate fi membru al familiei. Sinucigașul caută izbăvirea, iertarea tuturor greșelilor făcute, înainte de a se omorî. De asemenea, caută să îi fie iertat și gestul de omor”, a spus Radu Leca.

Radu Leca - psiholog

Radu Leca - psiholog

[Sursa foto: Radu Leca - Facebook]

Bărbatul lucra pe TIR în afară și era extrem de muncitor și apreciat de cei din jurul lui.

”Atunci când făptașul informează autoritatea, indiferent cine face parte din structura autorității, familia, partenerul, poliția sau pompierii, el poate avea două motive clare: speranța că poate fi ajutat și salvat, chit că se luptă, dovedind că nu vrea și generarea posibilității iertării gestului său atât timp cât el explică de ce o face. Sinucigașul preferă să informeze o autoritate net superioară familie, dintr-un singur și unic motiv: puterea pe care se poate baza. Familia are putere? Făptașul spune că nu. Poliția are putere? Făptașul spune că da”,  a mai adăugat psihologul.

”Sinucigașul vrea să își pedepsească partenerul”

Întrebat dacă cei care recurg la astfel de gesturi și sunt opriți la timp vor mai încerca ulterior să se sinucidă sau vor putea ei fi aduși pe un făgaș normal, Radu Leca a explicat că există puține cazuri soluționate cu succes.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Matteo Politi va face închisoare în Italia. „Chirurgul” a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în România

”Sunt puține cazuri care sunt soluționate cu succes, explicația este următoarea: terapia nu este începută la timp, bolnavul sabotează conștient sau inconștient terapia, boala evoluează în el, trimițându-l către moarte. Spațiul online este cel care favorizează apariția sinuciderilor cu tematică teatrală, aparent având ca sursă dragostea. Sinucigașul vrea să își pedepsească partenerul sau posibilul partener, oferindu-i acces la durere emoțională până la bătrânețe”,  a precizat în cele din urmă Radu Leca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si