Un alt caz revoltător apare în legătură cu azilele de bătrâni din București. Avocatul Adrian Cuculis a povestit întreg incidentul în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Familia bătrânului a aflat de incidentul șocant de pe camerele de supraveghere

” “Manevre” medicale de transport pentru pacienți “cu scaunul” și tratarea pacientului “cu vorba”. Deși în pragul unei come diabetice, angajații unui cămin din capitală au lăsat un pacient care leșinase la masă, având glicemia foarte crescută vreme de 40 de minute întins pe o canapea, fără a chema salvarea.

În cele din urmă salvarea a fost chemată chiar de către familie, care a văzut tot incidentul pe camera de supraveghere”, a povestit Adrian Cuculis.

Citește și: Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu după demisia Gabrielei Firea: ”Apreciez gestul său voluntar. Aştept ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie să facă un pas în spate”

Familia bătrânului solicită tragerea la răspundere penală și acuză și acte de malpraxis.

Familia bătrânului solicită tragerea la răspundere penală și acuză și acte de malpraxis.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Având în vedere imaginile surprinse, familia solicită tragerea la răspundere penală și acuză și acte de malpraxis. În cazuri precum cele de mai sus, este obligatorie chemarea ambulanței și evident monitorizarea pacientului cunoscut cu diabet”, a mai adăugat avocatul.

Cazul azilelor groazei nu i-a șocat numai pe români. Presa internațională relatează cazul astfel: ”Bătăi. Foame. Răni netratate care par să curgă până la oase. Corpuri pline de mușcături de ploșnițe și viermi în jurul organelor genitale.

Jefuirea apartamentelor și a conturilor bancare”, scrie Radio Free Europe.

Financial Times compară scandalul cu orfelinatele din comunism

”România e zguduită de un nou scandal similar cu cel al orfelinatelor din anii 1990. O anchetă a scos la iveală condițiile mizerabile în care erau ținuți vârstnicii din centre și aziluri. Într-un caz deosebit de îngrijorător, care a apărut pe măsură ce investigațiile se derulau, 11 bătrâni au fost transportați în așternuturi și abandonați pe un șantier dintr-o suburbie a Bucureștiului, a declarat Raed Arafat, șeful serviciilor de urgență din România.

Au fost lăsați acolo de teamă că un raid iminent va descoperi supraaglomerare la casa de îngrijire în care locuiau, a spus el”, scrie Financial Times.

Citește și: Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, angajat și la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce a fost șofer la Primăria București

Financial Times compară scandalul cu orfelinatele din comunism.

Financial Times compară scandalul cu orfelinatele din comunism.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aproape  2.700 de centre pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii au fost verificate,în perioada 10-16 iulie, de autorităţi, la nivelul întregii ţări. Astfel, au fost date 99 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Duminică, au fost verificate 23 de unităţi, nefiind dispuse măsuri de suspendare a activităţii sau închidere. Totodată, au fost demisii în lanț în scandalul azilelor groazei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si