Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Un student din Braşov a creat ”profesorul online”/ ”După introducerea datelor, va crea cerințele de examen pe loc”

Fabian Pavel Velicea, student în Brașov a creat programul de examen securizat cu generare de cerinţe pe loc, cu ajutorul Chat GPT.

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fabian Pavel Velicea, un student în anul 2 la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii Transilvania a creat ”Profesorul online” care îți selectează subiectele pentru examen și nu te lasă să trişezi. După luni bune de muncă, el spune că proiectele sale nu se vor opri aici. Fabian Velicea a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre întreg conceptul ”Profesorului online”, cât și despre planurile sale de viitor.

”Profesorul online” a fost creat în patru luni

”Ideea mi-a venit încă din liceu, doar că sub o altă formă, urmând ca varianta finală să prindă formă acum în anul II.

Mi-a luat 4 luni să creez ”Profesorul online , a spus studentul.

Fabian Pavel Velicea- student

[Sursa foto: Fabian Velicea- Facebook]

Citește și: EXCLUSIV: Eleva care a obținut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete/ ”Trebuie să-ți cunoști valoarea și să crezi în ea”

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Cât despre creația sa, Fabian spune că întregul proiect este simplu și deocamdată este aplicabil doar celor din domeniul calculatoarelor.

Pe viitor, studentul va mai creat și alte programe

”Conceptul este simplu. Este vorba despre un examen al unui profesor de-al meu de programare (S.L Dr. Ing. Gabriel Mihail Danciu), mutat din domeniul tradițional de examen într-unul mai securizat. Programul de examen pornește colectând date de la student (Numele, Prenumele, Specializarea, Grupa), ca profesorul să poată identifica lucrările.

Noutatea pe care am adus-o în proiect, este că, după introducerea datelor de către studenți, o instanță a Chat GPT, va crea cerințele de examen pe loc, fără a mai fi nevoie de intervenție umană , a explicat tânărul.

Interfața la prima rulare a programului și durata din fereastra de examen.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

De asemenea, ”Profesorul online” va trimite toate rezolvările studenților săi pe e-mail.

”După generarea pe loc a acestora, examenul va rula, afișând acele cerințe pe ecran și pornind în background sistemul Anticheat. Sistemul anticheat, blocheaza în timpul examenului accesul la rețele de comunicare și la inteligențe artificiale ce pot genera cod (precum Chat GPT) și blochează testele ce pot permite studentului să închidă examenul, astfel că studentul va trebui să termine examenul pentru a putea ieși din el. Cât despre evaluare, se va ocupa domnul profesor, deoarece, imediat după închiderea examenului, profesorul va primi pe mail, absolut tot ce au lucrat studenții, incluzând și cerințele generate de Chat GPT, toate astea, momentan , a mai adăugat Fabian Velicea.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

”Sigur că o să mai am și alte proiecte pe viitor, însă toate acestea țin de o motivație pe care nu mi-o explic, și trebuie să fiu foarte inspirat pentru a-mi veni o idee nouă. Cât despre acest proiect, vă mai pot adăuga faptul că o să aibe pe viitor o funcționalitate prin care sursele studenților să fie evaluate pe loc, tot de către Chat GPT , precizat studentul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI