Grecia este din nou afectată de incendii masive de vegetație. Mai mult, țara cere ajutorul Uniunii Europene, în aceste momente pompierii din țări precum România, Malta, Franța și Italia ajutând la stingerea focarelor. De asemenea, mai mulți localnici au fost evacuați din casele lor și duși în locuri sigure.

De ce nu renunță turiștii la vacanțele în Grecia?

Roxana Ilinca, patron al unei agenții de turism din România, a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre cum au fost afectate vacanțele românilor în Grecia, dar și cum îi ajută tour operatorii în astfel de cazuri.

Citește și: Incendii Grecia. "Suntem disperați, valul de caniculă se extinde". 300 de animale, salvate în ultima clipă

”În primul rând foarte puțini turiști au ales să-și schimbe vacanța planificată, mai ales având în vedere că foarte mulți au prins din nou anul acesta gustul călătoriilor și al achiziționării vacanțelor. Din timp și-au făcut rezervări early booking. Deci pentru cei care au plătit cumva foarte puțin și au luat din timp, au vânat oferte speciale gradul de anulare este foarte mic. Cumva pe ultima sută de metri renunță cei care vânau oferte last minute sau cei care nu aveau depozitată vacanța și și-o rezervaseră cu posibilitatea de a plăti mai aproape de momentul check-in-ului sau cei care nu aveau bilete de avion cumpărate”,  a

spus Roxana Ilinca.

Roxana Ilinca - Manager agenție de turism

Roxana Ilinca - Manager agenție de turism

[Sursa foto: Roxana Ilinca - Facebook]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Cei care merg în destinații pe care și le-au dorit și au așteptat un an de zile, Mykonos, Corfu, Zakynthos renunță foarte greu sau deloc.

Cei care mergeau aproape de zonele afectate sau care aveau o călătorie planificată prin orașele respective, prin zonele respective să ajungă la feribot, ei sunt cumva cei care găsesc sau se gândesc la variantele alternative. Sunt destul de îngrijorați, dar asta totuși nu-i face să renunțe. Un procent foarte mic, cel puțin din turiștii pe care îi avem noi au hotărât să renunțe, asta pe de o parte din cauza incendiilor, pe de altă parte datorită temperaturilor foarte mari și atunci merg puțin înspre zone montane. Cei care au bani merg spre zona nordică, spre țările nordice, care, sigur, nu sunt ieftine deloc, iar cei care alegeau Grecia și pentru că era o variantă mai ieftină merg undeva cu mașina, se reorientează datorită și din cauza celor doi factori pe care îi avem în acest moment”, a adăugat managerul în turism.

Asigurările de călătorie, esențiale în situațiile de forță majoră

Totodată, Roxana Ilinca recomandă tuturor celor călătoresc asigurările storno, care protejează financiar în cazul unor evenimente neprevăzute.

Citește și: Meteorologii anunță o nouă zi de foc pentru România: 43 de grade Celsius. Codul de caniculă a fost prelungit

Grecia cere ajutorul Uniunii Europene, în aceste momente pompierii din țări precum România, Malta, Franța și Italia ajutând la stingerea focarelor.

Grecia cere ajutorul Uniunii Europene, în aceste momente pompierii din țări precum România, Malta, Franța și Italia ajutând la stingerea focarelor.

[Sursa foto: IGSU- Facebook]

”Din ceea ce știu, slavă Domnului cel puțin în ceea ce ne privește pe noi, suntem foarte ok pentru că nu avem în acest moment turiști în zonele afectate.

Din ceea ce știu și vorbesc cu colegii noștri din domeniu, tour operatorii din destinațiile respective încearcă să le ofere variante similare cumva de cazare, ducându-i cât mai departe de zonele care sunt nu sunt sigure. Deci, din ceea ce știu unii tour operatori își ajută clienții și le oferă variante alternative, cumva în același buget ducându-i mai departe, sigur aici este foarte bine și spun dintotdeauna și sfătuiesc clienții să ai acea asigurare storno și acele asigurări de călătorie care sunt extrem de importante pentru că ele asigura vacanțele și în situații de forță majoră”,  a precizat Roxana Ilinca.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mulți localnici au fost evacuați și duși în zone sigure.

Mai mulți localnici au fost evacuați și duși în zone sigure.

[Sursa foto: Meteoplus - Facebook]

”Chiar dacă ai o vacanță cumpărată și te-a costat mii de euro tu de fapt îți vei recupera banii pentru că ești acoperit. Din păcate, ultii 3-4 ani am arătat că această asigurare eu o consider obligatorie, sigur nu poți obliga turistul la niște costuri în plus, dar fiind forță majoră poți recupera banii. Astfel, variantele sunt două, fie agenția îți oferă suportul, să te mute, acum depinde și ce condiții pentru că trebuie recuperați banii de la cazările anterioare și să găsești disponibilitate sau măcar tarife similare la alte locații, sau pur și simplu variante de a vedea pur și simplu cum reușești să te deplasezi din zona afectată pentru că din păcate, cu natura nu te poți juca”,  a mai explicat managerul TMC Group.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si