Vanda Hădărean este o fostă gimnastă română, laureată cu argint olimpic la Barcelona în 1992, alături de lotul său format din Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Cristina Bontaș și Mirela Pașca și Maria Neculiță. La ani distanță Vanda Hădărean a luat decizia de ași părăsi țara natală pentru Canada, acolo unde făcea fitness și aerobic. Acum, fosta gimnastă a ajuns fotomodel în reclamele pentru sportivi.

”Toate amintirile mele din România sunt legate de gimnastică”

Vanda Hădărean a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro  despre decizia sa de a se muta în Canada și despre sportul din România.

Citește și: Măicuța Ecaterina a fost o gimnastă de performanță. Acum își dedică întreaga viață lui Dumnezeu și copiilor

”A fost încercare pentru mine la început. Am fost foarte timidă printre străini. Dar am venit în Canada cu colega de echipă Cristina Bontaș. Ea m-a ajutat mult și mi-a făcut șederea mai ușoară. Am început să mă acomodez și să îmi placă. În final cred că Canada m-a ales pe mine”, a spus fosta gimnastă.

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Să fiu sinceră, cam toate amintirile mele din România sunt legate de gimnastică. Interesant este că și momentele grele, acum că au trecut și momentele ușoare sunt amintiri frumoase”,  a

mai adăugat Vanda Hădărean.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Întrebată în ce stadiu vede sportul din România și dacă consideră că lucrurile vor evalua într-o direcție pozitiva, Vanda Hădărean a spus că este încrezătoare.

”A fost trist să văd condițiile în care gimnastele și antrenorii lucrează pentru a face performanță”

”Sunt sigură că mulți dintre noi avem speranța să vedem gimnastica românească la nivel înalt. Dacă nu avem speranță și credință atunci încotro mergem? Încerc să urmăresc gimnastica românească și gimnastica mondială din când în când. Eu cred că problema din România rămâne aceeași care este de foarte mult timp. Lipsa fondurilor pentru a îmbunătății condițiile sălilor și a antrenorilor de la cluburi. Am fost în România, mai exact la Cluj în aprilie anul acesta și am făcut o vizită la sălița de la Cluj. A fost foarte trist să văd condițiile în care gimnastele și antrenorii lucrează pentru a face performanță. Trist și păcat”,  a explicat fosta gimnastă.

Citește și: La un an după ce o rachetă rusească i-a luat piciorul, o gimnastă de 7 ani din Ucraina încearcă să ducă o viață normală: "Sasha era în viață, dar inconștientă"

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

În Canada, românca spune că se simte foarte bine, mai ales că lucrează foarte mult cu copiii.

”Îmi place viața mea în Canada. Sunt mulțumită și îi mulțumesc lui Dumnezeu. De asemenea, mă ocup cu ce îmi place. Acum 11 ani mi-am deschis sălița mea mică, Inspired by Vanda. Lucrez cu copilași și facem fitness pentru copii. Categoria se numește FitKids, o combinație de gimnastică, acrobatică, dance, balance…..

De acum un an, de asemenea am reînceput să predau și gimnastică la Tumblers Gymnastics în Ottawa”,  a precizat Vanda Hădărean.

Citește și: EXCLUSIV- Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului: ”Am învățat sa apreciez mai mult tot ceea ce am”

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Românca a spus că într-adevăr la început nu este deloc ușor într-o țară străină, dar cu toate astea le-a dat un sfat celor care își doresc să plece.

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

Vanda Hădărean - fostă gimnastă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Aș spune multă pozitivitate, o minte puternică, răbdare și muncă onestă. Din experiența mea, la început nu este ușor printre străini. În timp am înțeles stilul lor de viață. Fiecare țară are un stil diferit de viață și trebuie să ne acomodăm… Cât despre gimnaste, stați concentrate pe obiectivul propus, știu că nu este ușor, dar de asemenea știu că se poate. Fiți pozitive, luptătoare în continuare”, a spus în cele din urmă sportiva. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si