Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestația făcută de Guvernul României asupra deciziei istorice pronunțate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Statul român este acum obligat să adopte o legislație pentru recunoașterea cuplurilor de același sex.

”România trebuie să adopte legislație care să ofere drepturi egale pentru toate familiile”

”Încercarea autorităților române de a perpetua discriminarea prin lege față de familiile de același sex s-a încheiat.

CEDO a decis în mod definitiv că într-un stat democratic nu există absolut nici un argument care să justifice discriminarea prin lege a familiilor noastre!

România trebuie să adopte legislație care să ofere drepturi egale pentru toate familiile! Fiecare zi care trece fără legislație care să ne protejeze este o nouă zi în care drepturile zecilor de mii de familii de același sex sunt încălcate de instituțiile statului. Acest lucru trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna”, a declarat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Victor Ciobotaru, de la Asociația Accept.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”România trebuie să adopte legislație care să ofere drepturi egale pentru toate familiile”

”România trebuie să adopte legislație care să ofere drepturi egale pentru toate familiile”

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: CEDO a cerut României să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex

Accept: Decizia CEDO e definitivă şi trebuie implementată urgent

”Nu mai există căi de atac prin care statul să se sustragă de la obligaţiile pe care le are faţă de proprii cetăţeni. Este momentul ca România să facă pasul firesc, pentru care majoritatea populaţiei se declară pregătită.

Zeci de mii de români au aşteptat încrezători concluzia Colegiului de judecători ai Marii Camere, format din reprezentanţi ai ţărilor membre, după ce Guvernul a hotărât să amâne implementarea Hotărârii CEDO care-l găseşte vinovat pentru încălcarea Articolului 8 al Convenţiei Europene, privind viaţa de familie.

Declaraţia de inadmisibilitate a contestaţiei nu a întârziat să apară, valorile europene fiind clare şi asumate de majoritatea covârşitoare a statelor membre. Cu toate acestea, realitatea arată că fiecare zi în care România a întârziat să ia măsuri a adus prejudicii reale cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex. ”, mai arată comunicatul de presă al Asociaţiei ACCEPT România.

Accept: Decizia CEDO e definitivă şi trebuie implementată urgent

Accept: Decizia CEDO e definitivă şi trebuie implementată urgent

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV- România atacă decizia CEDO în cazul cuplurilor de același sex. Iustina Ionescu, avocat ACCEPT: ”Sunt tratați în continuare ca niște străini. Statul român nu face decât să dea dovadă de nepăsare”

Decizia istorică, dată pe 22 mai 2023

Pe 22 mai, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că România a încălcat articolului 8 din Convenţie, respectiv dreptul la ”respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex. Decizia

a fost luată cu cinci voturi la 2, în procesul intentat de Buhuceanu, Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si