În urmă cu aproape șapte ani, Vlad a plecat în Spania pentru o viață mai bună și pentru a își construi un viitor. Era foarte iubit de comunitatea de români din Logrono, regiunea în care se stabilise.

Vlad a murit, la numai 29 de ani, înecat în Spania

Vlad a murit, la numai 29 de ani, înecat în Spania

[Sursa foto: Arhiva personală]

Un accident nefericit i-a curmat viața lui Vlad

Pe data de 22 iulie, un accident nefericit avea să îi pună capăt zilelelor.

”S-a dus cu prietenii la un grătar, ca duminica. S-au strâns mai mulți români de acolo. El a zis că se duce să se scalde puțin că este foarte cald afară. S-a dus și nu a mai ieșit. Am înțeles că a înotat, au strigat la el să se întoarcă. Ebro, din ce-am vorbit cu oamenii care m-au sunat din Spania, este un râu foarte periculos, este mai mic decât Dunărea, dar curenții sunt foarte puternici. În ultimul an, au mai murit alți trei români în el. Este de evitat”, a povestit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Cătălin Rușan, fratele lui Vlad.

Fratele tânărului: ”Viața lui în acolo era exact cum și-a dorit-o. Era iubit de comunitate”

Fratele tânărului: ”Viața lui în acolo era exact cum și-a dorit-o. Era iubit de comunitate”

[Sursa foto: Arhiva personală]

Ajunsese să aibă viața pe care și-a dorit-o

A plecat din România pentru un trai mai bun și ajunsese într-un punct în care era foarte mulțumit.

”În România, se muncește pe bani puțini.

Se ducea la muncă pe 100 de lei pe zi, la construcții. Pleca dimineața la 7, venea seara la 8. Mirajul banilor l-a atras foarte mult. Câștiga destul de bine acolo, 1800-2200 euro, în funcție de lună”, mai spune fratele lui Vlad.

Citește și: Salarii Spania 2023. Cât câștigă un bucătar, un barman, un ospătar sau un medic pe meleagurile iberice

Tânărul de 29 de ani era foarte iubit de comunitatea de români: ”Viața lui în Spania era exact cum și-a dorit-o.

Erau foarte mulți oameni lângă el, prietenos. Era iubit de toată comunitatea din Logrono. Era o persoană care era foarte iubită de oameni. M-au sunat foarte mulți oameni care să ne întărească, să ne ajute să îl aducem acasă. Muncea și acolo foarte mult, dar viața este mult mai bună decât în țară. Nivelul de trai este mai crescut, iar, dacă stai acolo, îți permiți de toate. El și-a dorit viața asta, să fie mai bine”.

Familia lui Vlad, în stare de șoc

Familia lui Vlad, care se afla în România, a avut un șoc atunci când a aflat cumplita veste. Au făcut tot posibilul pentru repatrierea trupului neînsulețit al fiului lor. De mare ajutor, au fost comunitatea de români din Spania, cât și oameni cu un suflet mare din țară.

Un accident nefericit i-a curmat viața lui Vlad

Un accident nefericit i-a curmat viața lui Vlad

[Sursa foto: Arhiva personală]

”Ajutorul a venit din partea oamenilor, din partea românilor din toată Spania, din partea oamenilor din țară. Nu am cuvinte să le mulțumesc. S-a ocupat o firmă de pompe funebre. Ei s-au ocupat de repatriere. Ideea era să ni-l aducă acasă pentru că știți cum e în Spania, nu îl caută nimeni, îl arde. Pentru mama lui a fost foarte dureros, ar fi fost foarte dureros pentru părinții lui să nu îl aducem acasă.

Citește și: Utilaj feroviar deraiat pe calea ferată, la ieșirea din Roșiorii de Vede. O persoană, rănită

Trupul lui Vlad a fost repatriat

Aș vrea să mulțumesc, prin intermediul dumneavoastră tuturor oamenilor care ne-au ajutat să îl aducem acasă. Le urăm multă sănătate și să fie alături de cei dragi că asta contează cel mai mult”, a mai spus fratele lui Vlad.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Înmormântarea a avut loc, luni, în localitatea natală: ”Am putut să îi facem o înmormântare creștinește, ca la noi la români. Durerea este imensă și golul nu poate fi descris în cuvinte. Părinților le este foarte greu”.

Român mort înecat în Spania

Român mort înecat în Spania

[Sursa foto: Arhiva personală]

Pe pagina de Facebook, Cătălin Rușan a postat câteva versuri în memoria fratelui său:

”Of Vlade,Vlad fratele meu

Soarta te-a luat repede rău

În Ebru tu te-ai avântat

Si sufletul el ti-a luat

De lângă noi tu ai plecat

Rămas bun,n-ai apucat

Sufletul gol tu ne-ai lăsat

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe viața ne-ai îndurerat

Of Doamne Dumnezeul meu

Ai grija de fratele meu

Te rog un loc in Rai sa-i dai

Ca pe vecie Tu îl ai!

Of Vlade, Vlad fratele meu!”

Citește și: Bărbat găsit mort lângă terenurile de tenis din Mamaia! Ar fi fost înjunghiat și incendiat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si