Incidentul șocant care a avut loc în stațiunea constănțeană 2 Mai, sâmbătă, 19 august a revoltat o țară întreagă. În urma impactului, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc, iar alte 6 persoane, toate cu vârste între 19 și 20 de ani, au fost lovite. Mai multe greșeli ar fi fost făcute în tot acest demers care îl privește pe tânărul de 19 ani, Vlad Pascu. 

Deși tânărul a fost oprit în urma unei sesizări din trafic, în urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului găsindu-se într-un pachet de țigări o țigară artizanală tip joint și o folie marcată cu denumirea de Bromazepan, Vlad Pascu nu a fost supus drug testului, ci doar alcooltestului unde rezultatul a fost 0.0. Mai mult, mașina de lux pe care o conducea și care era de altfel trecută pe numele tatălui său nu avea asigurare RCA. Cu toate astea, el a fost lăsat să plece, în aproximativ o oră el provocând accidentul teribil.

”Proiectul pe care l-am depus în parlament prevede și ani grei de pușcărie pentru cei ce ne ucid în trafic”

Explicaţia pe care tânărul șofer de 19 ani le-a dat agenţilor de poliție pentru fuga de la locul accidentului este aceea că el a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă, potrivit Adevarul.ro.

În urma acestui incident, poporul cere modificarea legislației, și astfel șoferul prins drogat la volan să își piardă permisul pe viață și să îi fie confiscată mașina.

Citește și: EXCLUSIV: Filmul greșelilor care au dus la tragedia de la 2 Mai/ Curelea Mihai: ”Ar fi cea mai bună soluție retragerea definitivă a permisului de conducere”

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre un demers pe care îl susține în Parlamentul European în încercarea de a diminua pe cât posibil astfel de evenimente tragice.

”Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid în trafic și măsuri unitare la nivel european. Concret, cei drogați sau beți să suporte ani grei de pușcărie cu executare, la fel ca la crimă cu premeditare și nici să nu mai aibă dreptul vreodată la permis. Sper să susțineți și acest demers. Până când legea Ciuhodaru nu este adoptată, nimeni nu e în siguranță, nici măcar pe trecerea pietoni. Revoltător e faptul că un alt șofer drogat a ucis doi oameni, o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani și a rănit alți șase la 2 Mai chiar pe trecerea pietoni. Dacă proiectul meu de lege, depus prima dată în 2009 în Parlamentul României ar fi fost adoptat, multe vieți ar fi fost salvate dar timp de 14 ani nu le-a păsat și nu au făcut nimic”,  spune medicul la UPU Iași.

Tudor Ciuhodaru - medic UPU Iași

Tudor Ciuhodaru - medic UPU Iași

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Proiectul pe care l-am depus în parlament prevede și ani grei de pușcărie pentru cei ce ne ucid în trafic, condamnare de trei ori mai mare și fără suspendare și fără permis pe viață când sunt

victime. Legea Ciuhodaru prevede 4 tipuri de măsuri având drept scop descurajarea conducerii sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor. Prima măsură prevede dublarea şi chiar triplarea pedepselor cu închisoarea pentru accident cu victime produs la alcoolemie penală sau după consum de droguri. De asemenea, majorarea duratei de suspendare a permisului pentru atât pentru alcoolemia penală cât și pentru cea contravenţională, majorarea la 10 ani a duratei de suspendare în cazul recidivei în primii cinci ani de la restituire şi, extrem de important, imposibilitatea reducerii sau aplicarii cu suspendare a sancţiunilor aplicate celor ce conduc după ce au consumat alcool sau droguri”, precizează Tudor Ciuhodaru.

”Măsurile de înăsprire a legislației rutiere au dus la scăderea cu 30-50% a numărului de evenimente rutiere soldate cu morţi”

”Măsurile legislative pe care le-am propus sunt uşor de pus în practică, nu presupun niciun efort bugetar şi sunt extrem de eficiente. Măsurile de înăsprire a legislației rutiere au dus la scăderea cu 30-50% a numărului de evenimente rutiere soldate cu morţi şi răniţi în ţări precum Portugalia, Franța, Anglia, Luxemburg şi Olanda. Până când legea Ciuhodaru nu este adoptată, nimeni nu e în siguranță!”, a mai adăugat doctorul.

Citește și: Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

Vlad Pascu

Vlad Pascu

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

În timp ce o anchetă este în desfășurare, în mediul online a apărut și un filmuleț șocant cu Vlad Pascu, alături de o fată în care se laudă cu banii și afacerile pe care le are pe numele său.

”Fac dovada faptului că pe numele meu există, în momentul de față, afaceri de mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața. Și ăștia îi fac doar într-o lună”, spune tânărul în filmuleț. 

Și părinții lui Vlad Pascu au comentat incidentul șocant și spun că fiul lor va răspunde pentru faptele sale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Vlad Pascu

Vlad Pascu

[Sursa foto: Reddit & Facebook]

„Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca. Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale. Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale "ușoară" pentru a ieși din ce avem de dus ca părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au transmis părinții lui Vlad Pascu.

Citește și: Cine sunt cei patru cântăreți de muzică populară care au murit într-un cumplit accident?- ”E o veste care pur și simplu mă lasă fără aer”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că a trimis Corpul de Control să ancheteze cazul, asta după ce s-ar fi făcut mai multe greșeli.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si