Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Aceștia spun că în continuare temperaturile sunt foarte crescute pentru perioada noiembrie. Cu toate astea, ne așteaptă câteva zile cu ploi abundente și vânt.

Ce temperaturi vor înregistra termometrele?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut precizări în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  cu privire la următorul weekend, dar și cu privire la primii fulgi de zăpadă.

”O să avem așa, o vreme mai britanică în următoarele zile. Trecem de la vânt, la soare, la ploaie, din nou la vânt, la ploaie, dar principalul element este că temperaturile rămân în continuare mai mari decât în mod obișnuit. Adică, dacă trebuie să avem undeva la 10-12 grade Celsius ca și maxime, în continuare o să avem și vineri, sâmbătă și duminică între 15 și 25 de grade Celsius. Poate sâmbătă se ajunge chiar spre 27-28 de grade pe partea de sud-est, estul Munteniei și Dobrogea”, a explicat Robert Manta, meteorolog ANM.

Tunete și fulgere

Sâmbătă, în partea de sud-est a țării plouă cu tunete și fulgere.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Se spală de Moșii de Toamnă 2023- Sâmbăta Morților? Este sărbătoare mare pe 4 noiembrie în calendarul ortodox

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemena, sâmbătă, 4 noiembrie ar putea să apară furtuni cu tunete și fulgere.

”În același timp, sâmbătă, iarăși de interes partea de sud-est, Muntenia și Dobrogea unde ar putea să apară furtuni ca în mijlocul verii, cu tunete, fulgere și ploi torențiale”, a adăugat meteorologul.

Unde vor apărea primii fulgi de zăpadă?

Despre prima zăpadă, Roberta Manta a spus că posibil la munte pe la jumătatea lunii noiembrie să cadă primii fulgi, deoarece în acest moment, temperaturile acolo ajung și la 15 grade Celsius.

În restul țării încă nu se știe cu exactitate când va sosi iarna.

”La munte nu e cazul de ninsoare, dar vor fi ploi și acolo, în primă fază mâine noapte și din nou sâmbătă, în a doua parte a zilei. Dar, de ninsoare nu se pune problema, în continuare rămâne cum spuneam, temperaturi peste normal, chiar și la munte. E posibil ca vineri să avem temperaturi de 15 grade la peste 1500 de metri, adică vreme foarte caldă și la munte. Este imposibil de spus când vor apărea primii fulgi de nea, dar pe măsură ce avansăm, probabil în a doua parte a lunii noiembrie ar putea să apară primele manifestări de iarnă, în special în zonele de munte. Iar, după cum bine știm prima ninsoare la munte cade de obicei la final de august, deci nu se întâmplă nimic deosebit în următoarele două săptămâni”, a precizat Robert Manta.

Primii fulgi de zăpadă

În zona montană ar putea să ningă la jumătatea lunii noiembrie.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Calendar ortodox 2 noiembrie 2023: Este sărbătoare azi! Cine a fost Sfântul Gavriil Ivireanul?

Astăzi, 2 noiembrie cerul va fi noros în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 si 20 de grade, iar în București vremea se răcește considerabil. Maximele din capitală vor fi de 17-18 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si