Anul trecut, Ion Cârstoiu, un pensionar din Aninoasa (județul Argeș), și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000 de euro, spitalului din Câmpulung. La 78 de ani, bătrânul cu o pensie de 1.500 de lei a decis atunci că trebuie să facă o faptă bună, marcat fiind de o întâmplare petrecută în tinerețe. ”Eram cu o femeie, stăteam cu ea, a rămas însărcinată și eu i-am zis să-l dea afară, așa i-am zis.

Așa că avortul ăla m-a marcat toată viața, dar cum nu mai pot întoarce timpul, am decis să fac o faptă bună cu banii strânși o viață”, ne-a povestit Ion Cârstoiu. 

Citeste si: Actorul Marius Manole vrea ca pensionarii sa nu mai stea în primul rând la teatru: "E neplăcut să joci în fața cuiva care doarme!"

Așa că anul trecut, în februarie, nea Ion a donat spitalului din Câmpulung Muscel echivalentul în lei a 10.000 de euro, un pic peste 47.000 lei, pentru achizionarea unui incubator necesar născuților prematur. A primit la schimb diplomă, certificate, plachete, mulțumirile conducerii spitalului, dar și ostilitatea aproape generalizată a comunității din care provine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Mulți din sat se uită altfel la mine de atunci, mă judecă, mă întreabă de ce nu le-am dat lor banii sau de ce nu i-am cheltuit pe altceva! Păi în zilele acelea, după donație, a oprit lângă mine pe stradă un consătean cu o mașină frumoasă care mi-a zis: ”uite, nea Ioane, de ce nu ți-ai luat și mata o așa mașină? Sau de ce nu ai făcut nu știu ce clădire pentru sat?” Dar eu sunt împăcat cu mine în fața lui Dumnezeu!”, ne-a declarat Ion Cârstoiu.

Pensionarul cu suflet mare locuiește într-o casă modestă, de cărămidă, nefinisată, dar spune că nu are nevoie de nimic. ”N-am apă curentă, n-am frigider, dar n-am nevoie de ele, mă descurc și așa. Gândul că niște copii au o șansă la viață cu banii ăia mă face să dorm liniștit în patul meu, așa, și fără apă, frigider sau alte condiții!”, ne-a povestit Ion Cârstoiu, argeșeanul care și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000 de euro, pentru achiziționarea unui incubator destinat copiilor nou-născuți. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si