Imagini filmate cu drona de forțele armate ale Ucrainei arată cum blindatele rusești din Bucha au deschis focul asupra unui biciclist care mergea pe o stradă din localitate.

Citeste si: Masacrul din Bucha. Imaginile din satelit contrazic versiunea Rusiei

În videoclipul de mai jos se vede cum omul merge liniștit pe stradă pe lângă bicicletă și este împușcat după ce trece colțul, asupra sa deschizând focul două blindate rusești. 

Citeste si: Sute de locuitori din orașul Hostomel, de lângă Kiev, daţi dispăruţi. Mulți au fost răpiți de ruși

Filmarea a fost făcută înainte de 30 martie, când orașul din apropierea Kievului era încă sub ocupație rusească. Kremlinul a negat relele tratamente asupra populației civile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Trupul biciclistului a fost descoperit după ce ucrainenii au recapturat orașul, relatează Ukrayinska Pravda, potrivit Hotnews.ro.

Imaginile, verificate de jurnaliștii de la Sky News

După ce rușii au părăsit Bucha, trupul a fost fotografiat lângă bicicletă chiar în locul în care a fost ucis, imaginile fiind confirmate independent prin geolocație de jurnaliștii de la  Sky News.

Citeste si: "Masacrul din Bucha", dezbătut în Consiliul de Securitate al ONU. Zelenski, față în față cu "omul lui Putin"

Imaginile aeriene par să arate vehiculele blindate rusești BMD-4, de obicei echipate cu un tun de 100 de milimetri și unul de 30 de milimetri. Peste 20 de vehicule militare rusești sunt amplasate lângă cele care au deschis focul, atât pe aceeași stradă, cât și în cartierele aflate de-a lungul intersecției.

Rusia neagă atrocitățile de la Bucha

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a organizat luni seara, la Washington, o conferință de presă în care și-a exprimat nemulțumirea legată de amânarea ședinței solicitate de Moscova și a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept "o provocare înscenată".

"Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei", a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni.

Citeste si:  Masacrul din Bucha. Imaginile din satelit contrazic versiunea Rusiei

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nebenzia a mai afirmat că armata rusă nu a comis "atrocităţi crude împotriva populaţiei civile".

"Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul", a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are "dovezi faptice care demonstrează acest aspect" şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU "cât mai curând posibil".

Serghei Lavrov consideră false imaginile care înfăţişează cadavre pe străzi

Ministrul Serghei Lavrov a calificat drept false imaginile care înfăţişează cadavre, denunţând o campanie de "propagandă şi dezinformare".

Citeste si:  O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia

Întrebat de un jurnalist despre criticile aduse de preşedintele american Joe Biden, care l-a numit pe Vladimir Putin "criminal de război", şeful diplomaţiei ruse a atacat "aroganţa" liderilor americani şi a amintit de conflictele din Irak şi Libia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si