Execuţia are loc în ciuda apelurilor la clemenţă din partea susţinătorilor săi, care au subliniat lipsa de maturitate a acestuia în momentul faptelor.

Christopher Andre Vialva, în vârstă de 40 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre Haute (Indiana), a confirmat Departamentul de Justiţie. Moartea sa a fost pronunţată la 18.46 (22.46 GMT).

Curtea Supremă din SUA a respins în cursul zilei un recurs depus de avocaţii săi.

Bărbatul a fost condamnat în 2000

Bărbatul a fost condamnat în 2000 la pedeapsa cu moartea pentru furtul maşinii unui cuplu, după care a împuşcat ambele victime şi a dat foc vehiculului şi cadavrelor în Texas.

Citeste si: SUA îl execută pe Keith Nelson

Christopher Andre Vialva
Christopher Andre Vialva

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți pantalonoase”- antena3.ro

Citeste si: Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii- wowbiz.ro

"În ciuda naturii foarte, foarte oribile a crimei pentru care Christopher a fost condamnat, poziţia mea, bazată pe ştiinţă, este că creierul său nu era cel al unui adult pe deplin constituit", a estimat Jason Chein, profesor de psihologie la Temple University, citat de CNN.

În SUA, crimele sunt în general judecate de tribunalele statelor, dar justiţia federală este sesizată în cele mai grave cazuri.

Curtea pronunţă rareori pedepse cu moartea şi chiar mai rar execută condamnaţii. Din 1988 până în 2003, doar trei condamnaţi au fost executaţi la nivel federal, apoi niciunul timp de 17 ani.

Guvernul preşedintelui republican Donald Trump, un susţinător ferm al pedepsei cu moartea şi care speră să câştige un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a decis în urmă cu un an să reia execuţiile federale.

Citeste si: VIDEO- Liberi după ce au traficat copile de 15 ani

A şaptea execuţie federală 

Execuţia lui Christopher Vialva este a şaptea din vară, după cea a unui amerindian- în ciuda opoziţiei tribului navajo-, precum şi a cinci albi.

Pedeapsa cu moartea este în declin în Statele Unite, unde doar câteva state, în special în sud, încă mai recurg la ea.

Citeste si: VIDEO- Dincă, lacrimi la tribunal. Părinții fetelor, disperați

Conform sondajelor, sprijinul pentru pedeapsa capitală a scăzut în rândul populaţiei americane, dar rămâne puternic printre alegătorii republicani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si