Avioane de vânătoare de tip F-16 au efectuat raiduri, iar tancuri de asalt au lansat rachete cu scopul de a distruge ţinte dispuse pe o plajă.

Aproximativ 8.000 de membri ai armatei au luat parte la aceste exerciţii anuale, organizate pe o fâşie de coastă situată în apropiere de Taichung, în centrul insulei.

Tsai Ing-wen, realeasă triumfal preşedintă în ianuarie, după ce a promis să ţină piept Chinei, a făcut o prioritate din modernizarea armatei.

Taiwanul a alocat anul trecut Apărării cel mai mare buget din ultimii zece ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

China consideră Taiwanul drept o provincie renegată şi nu exclude să recurgă la forţă pentru a readuce insula sub tutela sa. Beijingul şi-a multiplicat exerciţiile militare în apropierea insulei după realegerea lui Tsai.

Taiwanul îi ajută pe cei fugiți din Hong Kong

După ce Beijingul a adoptat noua lege controversată a securității, președinta taiwaneză a promis măsuri de susținere pentru persoanele care părăsesc Hong Kongul.

Aproximativ 200 de cetăţeni ai Hong Kongului au fugit deja în Taiwan din acest teritoriu semiautonom, de la începutul mişcării de contestare, anul trecut, potrivit unor asociaţii de apărarea drepturilor civice.

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a fost, în mai, primul şef de Guvern care a promis măsuri de susţinere a celor care vor să părăsească Hong Kongul din cauza unei acaparări tot mai mari a Chinei a acestei regiuni administrative speciale.

Directorul Biroului Afacerilor Chineze din Taiwan a evocat un ”jalon important” în afişarea susţinerii sporite de către Taipei a democraţiei şi libertăţilor Hong Kongului.

Chen Ming-tong a denunţat totodată faptul că Beijingul vizează populaţia altor ţări prin noua lege a securităţii- care se aplică rezidenţilor permamenţi şi temporari la Hong Kong.

China a condamnat în avans deschiderea de către Taipei a acestui birou menit să-i ajute pe cei care vor să plece din Hong Kong.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si