În contextul invaziei ruse din Ucraina, Ministerul Apărării din Belarus a precizat că exerciţiul nu reprezintă nicio ameninţare la adresa vecinilor săi sau la adresa comunităţii europene în general. Belarusul este un aliat apropiat la Rusiei, care a declarat înainte de începerea războiului din Ucraina că nu are niciun plan ofensiv.

Citeste si: Un soldat american ce luptă în Ucraina prezintă un vehicul blindat „furat” de la ruși: „A fost o zi bună”

„Testul de pregătire pentru luptă va presupune deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, ceea ce ar putea provoca întârzieri în traficul pe drumurile publice”, a avertizat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Invazia din Ucraina, pornită după exerciții militare în Belarus

Mai multe regiuni din nordul Ucrainei, din apropierea Belarusului, inclusiv capitala Kiev, au fost sub asaltul rusesc în prima etapă a invaziei, care a început la sfârşitul lui februarie şi a urmat unor exerciţii militare comune desfăşurate de Rusia şi Belarus.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 70. Armata rusă a lansat o "ploaie de rachete" asupra mai multor orașe din Ucraina. Zeci de morți printre civili

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Acum Rusia şi-a concentrat atacurile asupra regiunilor din estul şi sudul Ucrainei, însă presa internațională a speculat cu privire la nevoia unui ajutor din partea aliatului Belarus.

Lukasenko, principalul aliat al lui Vladimir Putin

[Sursa foto: Twitter]

Belarus introduce pedeapsa cu moartea. Condamnații sunt executați cu un glonț în cap

Parlamentul din Belarus a aprobat recent modificarea Codului Penal al țării pentru a introduce pedeapsa cu moartea pentru „tentativă de atac terorist”, relatează Interfax.

Acest proiect de lege a fost pregătit pentru „a oferi un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste”.

Citeste si:  Un profesor român, care a fost închis opt ani, s-a întors acasă de sărbători: „E cea mai fericită zi din viața mea”

„Proiectul de lege propune modificări la Codul Penal al Republicii Belarus, prevăzând posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentativa de a comite acte de terorism”, se arată în comunicat.

Execuțiile sunt făcute în secret, iar cei condamnați sunt împușcați cu un singur glonț în cap.

Numărul exact al persoanelor executate în Belarus nu este cunoscut dar se crede că el era de ordinul sutelor încă înainte de izbucnirea   protestelor masive   împotriva lui Alexandr Lukașenko în august 2020.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si