Din tranșee sau din auto-blindate, soldații români și americani au tras mii de focuri de armă în poligonul din Smârdan, situat în apropriere de Galați. Toate acestea fac parte dintr-un exercițiu militar amplu al NATO.

În cadrul exercițiilor, militarii trag cu muniție reală de război. Totul se desfășoară după un scenariu fictiv, ofensiv, de anihulare a inamicului. Un scenariu fictiv, dar adaptat unor posibile amenințări la adresa NATO.

Citeste si: Rusia face o mutare neașteptată. Ședință de urgență la ONU pe tema armelor biologice din Ucraina

În poligonul militar se antrenează aproximativ 900 de soldati, dintre care mai bine de 700 sunt americani. Tehnica militară românească a intrat pe câmpul de luptă alături de blindatele americane Bradley și Stryker. Americanii care au participat la exerciţul militar se află pentru prima oară pe teritoriul României.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

,,Exerciţiul e o experienţă grozavă, din care am avut de învăţat. Am avut oportunitatea să lucrăm cu tancurile româneşti, cu soldaţii români, dar şi cu alte elemente din armata SUA. Am învăţat mult în tot acest timp", a declarat Jeffry Kazmi- armata SUA.

Incidente în timpul exercițiilor militare de la Galați

Exercițiul militar a fost organizat încă din luna decembrie a anului 2021, iar acesta a început în primele zile ale acestei luni.

Cadrele militare şi-au încheiat misiunea în această dimineaţă şi se vor întoarce curând la baze.

Citeste si: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuză Rusia că împiedică evacuarea civililor din Mariupol

,,Obiectivele pe care ni le-am stabilit au fost în primul rând antrenarea liderilor de nivel mic, grupă, pluton şi companie, în procesul de planificare. Creşterea nivelului de interoperabilitate între noi şi militarii americani şi de asemenea verificarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor pe care le avem", a afirmat Adrian Costaru- comandan Brigata 9 Mecanizată Mărășești.

În timpul exercițiului au existat și incidente. Una dintre rachetele pentru deminarea terenului nu s-a detonat prin telecomandă. A fost nevoie să fie detonată manual.

Citeste si: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, vizită în România. Ce restricții de circulație sunt azi în București


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si