In articol:
Mâncarea de urzici este extrem de populară primăvara, fiind căutată pentru beneficiile ei asupra sănătății. Plantele au atras zeci de turiști pe Valea Hârtibaciului, acolo unde gazdele au pregătit un adevărat festin cu urzici.
Festin cu urzici pentru turiștii sosiți la Valea Hârtibaciului
Citește și: Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?
Vernica Vaida, gazda: ”Noi ce am făcut a fost ciorba tradițională, supa cremă de urzici, pateul cu spanac de urzici. Am făcut cartofi la cuptori pe care i-am amestecat cu ulei de măsline și urzici, dar se pot face multe mai multe chestii, lasgana de urzici.
Gospodinele s-au apucat de treabă încă de la primele ore ale dimineații pentru ca turiștii să fie impresionați de toate mâncărurile din urzici.
Turist: ”Am gustat din toate, că am fost curioasă cum e fiecare preparat în parte, să nu ratez nimic și mi s-au părut toate extraordinare, inclusvi dulce, inclusiv sărat.”
Până să ajungă preparatele din urzici, turiștii au participat și la culesul lor
Care sunt beneficiile urzicilor
Victoria Luft, ghid: ”Este foarte hrănitoare. Este bună împotriva căderii părului, poți să folosești fibrele pentru a face haine.”
Urzicile sunt recomandate și pentru a scăpa de oboseală, dureri de cap, epuizare sau dureri musculare. Urzicile cresc nivelul de energie, stimulează producția de celule roșii, datorită conținutului ridicat de vitamina C și grăbește procesul de vindecare a rănilor.
Pentru aceasta experiență, turiștii care au venit pe Valea Hârtibaciului au plătit 150 de lei de persoană.