Close sidebar
Close sidebar

Experiment marca Stirile Kanal D. Ghid de supravietuire pe drumurile romanesti

Drumurile romanesti au devenit o proba de supravietuire pentru cei care se incumeta sa circule noaptea. Marcajele rutiere lipsesc, iar semnele reflectorizante sunt si ele un lux. Pe centura sau pe autostrada, e mai simplu sa te orientezi dupa stele. Nu e o gluma! Avem dovada intr-un experiment marca stirile Kanal D!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Asa se vede centura la 4 dimineata. Mai bine spus, asa... NU se vede! Sunt portiuni de kilometri intregi pe care marcajul rutier este sters.

Cum e sa te trezesti cu un obstacol aparut din bezna, dintr-o data? Ei bine, asta se poate intampla oricand pe centura, la cativa kilometri de centrul orasului. 

Ca esti pe centura, pe camp sau in deshert, ei bine, nu-i mare diferenta.

Si nu-i de ras. Mai simplu te ghidezi dupa stele, decat dupa marcaje. Este o proba de indemanare sa observi la timp toate pericolele.

Noroc cu luminile firmelor care isi au sediul langa centura. Sunt kilometri intregi in care nu dai de niciun element reflectorizant.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Reprezentantii Companiei de Infrastructura Rutiera spun ca, pe anumite portiuni, se aplica marcaje temporare, iar celelalte sunt refacute la depasirea duratei de valabilitate.
Cu o mentiune importanta: in functie de buget!

"CNAIR SA depune constant toate eforturile, ca in functie de bugetul de care dispune sa creasca siguranta rutiera."

Ne mutam pe autostrada, unde este tot bezna. Mai mult, la iesirea din capitala, lispesc si elementele care ar trebui sa blocheze farurile de pe contrasens.
Asa ca nu-i de mirare cand faza lunga a celorlalti soferi te orbeste.
Cum e in afara? Autostrazile, mai ales cele care ocoloesc marile orase, sunt luminate corespunzator...

Se lumineaza de zi si ajungem in Bucuresti. Aici descoperim alta problema. Pe acest bulevard. exista indicatoare rutere noi.
Doar ca... majoritatea sunt acoperite chiar de catre cei care le-au montat, in asteptarea unei regandiri a traficului din zona.  Iar.... marcajele de pe mijlocul drumului nu mai exista de multa vreme.

Virgil Mihailovici, Asociatia Siguranta Auto

"Indicatoarele lipsesc, indicatoarele de orientare lipsesc. Si asta constituie un pericol, mai ales pe timp de noapte.

Sigur ca da. Si in plus de asta, mai ales daca nu sunt reflectorizante, creste riscul unui posibil accident"

Trecerile de pietoni invizibile reprezinta un alt risc major.

De multe ori, vopseaua care lipseste face diferenta dintre viata si moarte. Iata, insa, o alta situatie care ne lasa cu gura cascata.
Marcajele din singurul poligon unde copiii pot invata regulile de circulatie n-au mai fost refacute de  27 de ani.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI