Oficialii venețieni au fost de acord, pe 12 septembrie, să testeze introducerea pe perioadă limitată a unei taxe pentru turiștii care aleg să viziteze centrul istoric al orașului doar pentru o zi.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni după ce UNESCO a anunțat că ar putea înscrie orașul pe lista siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, potrivit France24.

Așadar, din primăvara anului 2024, ar putea fi introdus un sistem de bilete pentru vizitarea Veneției.

Ar fi vorba despre o taxă de 5 euro pentru a putea vizita centrul istoric.

UNESCO: Veneția ar putea fi trecută pe lista siturilor aflate în pericol

Autoritățile locale încearcă de mai mulți ani, însă fără a lua măsura concrete, să reglementeze afluxul de vizitatori ai Veneției. Majoritatea își doresc să vadă obiective turistice precum Piața San Maco și Podul Rialto.

UNESCO a avertizat în luna iulie a anului curent că Veneția riscă să fie afectată „ireversibil” din cauza unor probleme, pornind de la turismul de masă și până la schimbările climatice și a recomandat ca Veneția să fie trecută pe lista siturilor aflate în pericol.

„Este un prim pas”, a declarat primarul Luigi Brugnaro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El a avut o dispută cu zeci de persoane în camerele de consiliu înaintea votului și le-a numit „violente și fasciste”. Administrația sa a fost de acord, săptămâna trecută, cu un „experiment” pentru aplicarea taxei de 5 euro pentru turiști.

Opoziția a acuzat că administrația nu a efectuat studii pentru a stabili posibilitatea ca această taxă să îi îndepărteze, de fapt, pe turiști.

Experiment Turiștii care vizitează Veneția doar pentru o zi vor fi taxați cu 5 euro „Este un prim pas”

Experiment Turiștii care vizitează Veneția doar pentru o zi vor fi taxați cu 5 euro „Este un prim pas”

[Sursa foto: Unsplash]

„Acest lucru nu va descuraja câtuși de puțin oamenii să vină la Veneția”, a declarat Alessandro Baglioni, membrul consiliului municipal.

Ei sunt turiștii care nu vor fi nevoiți să plătească taxa de 5 euro

Turiștii care rămân cel puțin o noapte la un hotel și copiii cu vârsta de maxim 14 ani nu vor fi nevoiți să plătească taxa de 5 euro.

Taxa va fi aplicată cu titlul de probă timp de până la o lună, în cursul anului viitor în zilele foarte aglomerate, precum weekend-urile prelungite și sărbătorile legale.

Veneția a fost inclusă pe lista patrimoniului UNESCO în anul 1987, orașul fiind privit drept „o capodoperă arhitecturală extraordinară”, însă a avertizat de mai multe ori că orașul trebuie să gestioneze mai bine turismul.

Recomandarea ca Veneția să fie inclusă pe lista patrimoniului mondial aflat în pericol va fi discutată în cadrul reuniunii Comitetului pentru patrimoniul mondial al UNESCO, luna aceasta, la Riad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si