Close sidebar
Close sidebar

Experimentele pe creierul uman au fost aprobate. Elon Musk poate începe studiul pe oameni

Elon Musk a primit aprobarea pentru a începe experimentele pe creierul uman. Studiul pe oameni, primul experiment realizat de creierul uman de Elon Musk, se adresează persoanelor cu paralizie.

Elena Tasca,

Experimentele pe creierul uman au fost aprobate. Elon Musk poate începe studiul pe oameni

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul experiment pe creierul uman a primit aprobarea de a se desfășura. Elon Musk va putea realiza primul studiu pe oameni. Experimentele cerebrale pe care acesta le va realiza se adresează unui public țintă, persoanele cu paralizie. 

Studiul cerebral experimental se va desfășura pe o perioadă de șase ani, iar Elon Musk a început recrutarea.

Experimentele pe creierul uman au fost aprobate. 

[Sursa foto: Freepik]

Experimentele pe creierul uman au început

Compania lui Elon Musk, Neuralink, una dintre puținele companii specializate în dezvoltarea unei interfațe creier-computer, a primit aprobarea de a începe studiul pe creierul uman.

Studiul cerebral pe care îl va dezvolta Elon Musk presupune crearea unui computer cerebral complet care să ajute oamenii să ţină pasul cu inteligenţa artificială.

Acest studiu cerebral se va realiza pe oameni care suferă de paralizie, mai excat de afecțiuni precum tetraplegie datorată unei leziuni verticale a măduvei spinării sau scleroza laterală amiotrofică(SLA).

Elon Musk poate începe studiul pe oameni

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Experimentul presupune implantarea chirurgicală a unei interfațe-computer(BCI), cu ajutorul unui robot brevatat, într-o regiune a creierului care controlează mișcarea, având ca scop controlarea unui cursor de calculator sau a unei tastaturi, doar cu ajutorul gândurilor lor.

Acest studiu prevede monitorizarea persoanele recrutate pentru a participa la acest experiment cerebral, pentru o perioadă de sașe ani.

Compania lui Elon Musk nu a oferit detalii referitoare la data şi locul în care se va desfăşura studiul, dar nici la numărul de participanţi pe care îi va implica. 

Citește și: VIDEO- Imagini inedite cu Elon Musk și fiul său. Acesta a apărut cu fiul său în brațe în fața președintelui Erdogan

Studiul pe porci a eșuat

În urmă cu câteva luni, Neuralink a primit aprobarea pentru unele studii pe animale. Din păcate, studiul pe creierul porcilor a eșuat, pentru că dispozitivul a fost implantat în poziția greșit. Porcii care au fost incluși în studiu au fost eutanasiați, ar fi declarat foștii angajați, potrivit The Guardian.

Experimentele pe creierul uman au fost aprobate.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Acuzațiile primite pentru studiile efectuate pe animale, de-a lungul timpului, au dus la demararea mai multor anchete efectuate de Departamentul pentru Agricultură, pentru abuzul asupra animalelor şi de Departamentul pentru Transporturi, pentru manipularea necorespunzătoare a materialelor cu risc biologic peste graniţele statului.

Dacă studiul pe creierul uman va fi un succes, va dura câteva decenii până ar putea fi implementat.

Citește și: Elon Musk le va plăti anumite sume de bani persoanelor tratate incorect pentru postările de pe platforma X: „Vă vom finanța factura legală”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI