Chris Murray, un expert în boli infecțioase de la Universitatea din Washington ale cărui predicții cu privire la numărul de îmbolnăviri și decese cauzate de Covid-19 sunt urmărite îndeaproape, își schimbă părerea cu privire la evoluția pandemiei. Un nou studiu realizat în Africa de Sud a adus o perspectivă sumbră în ceea ce privește revenirea la normalitate. Noile variante de SARS-CoV-2 ar putea infecta chiar și populația considerată imună (cea vaccinată sau care a trecut deja printr-o formă de boală).

În Statele Unite, normalitatea urma să revină vara aceasta, apoi termenul s-a mutat până de Crăciun, iar acum se discută despre luna martie 2022. În Israel, un Pașaport Verde permite celor vaccinați sau trecuți prin boală să meargă la hoteluri sau teatre. Însă documentul este valabil doar șase luni, pentru că nu știe nimeni cât va dura imunitatea.

Noua tulpină britanică de coronavirus, în România- cât de periculoasă este

Noua tulpină de coronavirus s-a remarcat prin transmisibilitatea crescută a virusului și, conform ultimelor date din Marea Britanie, prin severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici. Noua tulpină aduce și mai multe cazuri de îmbolnăvire la copii.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat că, până marţi, în România  s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina  din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2.

Noua tulpină de coronavirus face ravagii în Germania

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 reprezintă deja 46% din cazurile pozitive din Germania, a informat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de virusologie, citat de EFE, potrivit Agerpres. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri.

Au fost raportate 25.000 de cazuri recente, potrivit unui raport al Institutului Koch. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri, iar acum două săptămâni 22%. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Experţii semnalează că răspândirea variantei britanice ar putea îngreuna eforturile Germaniei de a frâna cel de-al doilea val al pandemiei, care a intrat în remisie la începutul lunii ianuarie dar care a stagnat în ultima săptămână.

Potrivit studiului, celelalte două variante mai contagioase- cele detectate în Africa de Sud şi în Brazilia- reprezintă procente mai mici în ansamblul cazurilor analizate.

RKI notează că persoanele imunizate- după ce au fost vaccinate sau au depăşit boala- nu sunt protejate în faţa acestor mutaţii precum cea britanică.

Cele 25.000 de cazuri analizate de RKI au fost depistate prin teste realizate în diferite laboratoare ale ţării care ulterior au fost analizate şi pentru mutaţia respectivă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Germania a impus în februarie controale de frontieră controversate cu Republica Cehă şi Tirolul austriac, cu scopul de a evita răspândirea variantei britanice, o măsură care a fost prelungită până la 17 martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si