Din grupul citat face parte, printre altii, directorul Centrului pentru Securitate si Societate Informatica al Universitatii Michigan, Alex Halderman.
Expertii nu vor deocamdata sa ceara public renumararea voturilor, preferand deocamdata sa faca lobby pe langa echipa lui Clinton, scrie publicatia, citand surse apropiate dosarului.
Joi, activistii au avut o teleconferinta cu presedintele echipei de campanie a democratei, John Podesta, si cu Marc Elias, consilier general de campanie.
Ei au prezentat descoperirile lor, potrivit carora Clinton a primit cu 7% mai putine voturi in comitatele din Wisconsin unde au fost folosite masini electronice de vot decat in cele in care au fost folosite buletine de vor din hartie sau scannere optice.
Pe baza analizelor statistice, ea ar fi pierdut astfel 30.000 de voturi, in conditiile in care Trump a invins-o in Wisconsin la o diferenta de 27.000 de sufragii.
Desi grupul nu a gasit dovezi ale unor atacuri informatice sau de manipulare, sustine ca acest tipar suspect necesita o ancheta independenta – mai ales tinand cont ca administratia Obama a acuzat Guvernul rus pentru atacuri informatice vizand Comitetul National al Partidului Democrat.
Potrivit rezultatelor oficiale, Trump a obtinut 290 de mari electori, iar Clinton 232. Saisprezece mari electori, pusi in joc in statul Michigan, nu au fost atribuiti inca, deoarece nu s-a incheiat numaratoarea voturilor.
Daca ar obtine cei 16 electori din Michigan, Clinton ar avea nevoie si de o schimbare a rezultatelor din Wisconsin (10 electori) si Pennsylvania (20 de voturi), pentru a castiga alegerile prezidentiale.
Un factor care complica si mai mult lucrurile sunt asa-numitii „electori tradatori”, adica membri ai Colegiului Electoral care nu vor sa voteze asa cum le indica votul popular din statele lor. Pana acum, cel putin sase mari electori au anuntat ca vor vota pentru Trump, desi acesta a castigat scrutinul in statele lor.
Tabara Clinton nu are la dispozitie prea mult timp pentru a contesta alegerile. Astfel, termenul limita pentru a cere renumararea voturilor in Wisconsin este vineri, in Pennsylvania este luni, iar in Michigan miercuri, 30 noiembrie.
Deocamdata nu este clar daca democrata va cere o renumarare a sufragiilor. Expertii au prezentat deocamdata numai dovezi indirecte, iar pentru un caz solid ar fi nevoie, pe langa renumararea voturilor, de o expertiza autorizata a masinilor de vot.
O alta problema, potrivit unui consilier al lui Clinton, este faptul ca Presedintia vrea un transfer lin al puterii in tara si ar prefera ca democrata sa nu conteste rezultatul scrutinului.
Directorul de comunicare al lui Clinton, Jennifer Palmieri, nu a comentat informatiile, dar unii aliati ai fostului secretar de stat pledeaza deschis pentru contestarea scrutinului. Sora lui Huma Abedin, Heba, si-a incurajat prietenii de pe Facebook sa faca lobby pe langa Departamentul de Justitie pentru un audit al votului. „Sunati la Departamentul de Justitie(...) si spuneti ca vreti un audit privind voturile voastre. Chiar daca suna ocupat, incercati in continuare”, a scris ea.

Din grupul citat face parte, printre altii, directorul Centrului pentru Securitate si Societate Informatica al Universitatii Michigan, Alex Halderman. Expertii nu vor deocamdata sa ceara public renumararea voturilor, preferand deocamdata sa faca lobby pe langa echipa lui Clinton, scrie publicatia, citand surse apropiate dosarului.

Joi, activistii au avut o teleconferinta cu presedintele echipei de campanie a democratei, John Podesta, si cu Marc Elias, consilier general de campanie.Ei au prezentat descoperirile lor, potrivit carora Clinton a primit cu 7% mai putine voturi in comitatele din Wisconsin unde au fost folosite masini electronice de vot decat in cele in care au fost folosite buletine de vor din hartie sau scannere optice.Pe baza analizelor statistice, ea ar fi pierdut astfel 30.000 de voturi, in conditiile in care Trump a invins-o in Wisconsin la o diferenta de 27.000 de sufragii.

Desi grupul nu a gasit dovezi ale unor atacuri informatice sau de manipulare, sustine ca acest tipar suspect necesita o ancheta independenta – mai ales tinand cont ca administratia Obama a acuzat Guvernul rus pentru atacuri informatice vizand Comitetul National al Partidului Democrat.Potrivit rezultatelor oficiale, Trump a obtinut 290 de mari electori, iar Clinton 232. Saisprezece mari electori, pusi in joc in statul Michigan, nu au fost atribuiti inca, deoarece nu s-a incheiat numaratoarea voturilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Daca ar obtine cei 16 electori din Michigan, Clinton ar avea nevoie si de o schimbare a rezultatelor din Wisconsin (10 electori) si Pennsylvania (20 de voturi), pentru a castiga alegerile prezidentiale.Un factor care complica si mai mult lucrurile sunt asa-numitii „electori tradatori”, adica membri ai Colegiului Electoral care nu vor sa voteze asa cum le indica votul popular din statele lor. Pana acum, cel putin sase mari electori au anuntat ca vor vota pentru Trump, desi acesta a castigat scrutinul in statele lor.

Tabara Clinton nu are la dispozitie prea mult timp pentru a contesta alegerile. Astfel, termenul limita pentru a cere renumararea voturilor in Wisconsin este vineri, in Pennsylvania este luni, iar in Michigan miercuri, 30 noiembrie. Deocamdata nu este clar daca democrata va cere o renumarare a sufragiilor, scrie News.ro.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si