Close sidebar
Close sidebar

Expertul Cătălin Grigoraș care a analizat ”pixelul albastru” în filmulețul în care Băsescu agresa un copil, autorul unei descoperiri epocale! ”Izgonit” din România, a ajuns să lucreze cu FBI-ul

Expertul Cătălin Grigoraș, celebru pentru sintagma ”pixelul albastru” și care a salvat campania lui Traian Băsescu din 2009, a ajuns unul dintre cei mai apreciați specialiști din lume, la care apelează chiar și FBI.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cătălin Grigoraș, expertul care a analizat filmarea în care Traian Băsescu lovește un copil și care a dat un verdict favorabil acestuia (înregistrarea nu este autentică), a avut mari probleme la serviciu, și-a dat demisia și a plecat din țară. Acum, Grigoraș a făcut o descoperire care l-a făcut celebru în toată lumea, iar FBI-ul sau serviciile de securitate apelează frecvent la el. În România nu a fost, însă, suficient de bun.

Expertul Cătălin Grigoraș, cu ”pixelul albastru”, lucrează cu FBI! Marea descoperire a românului

Cătălin Grigoraș a descoperit că ”zumzetul” rețelelor electrice poate stabili dacă o înregistrare a fost sau nu măsluită.

Este vorba de un sunet specific emis de becuri, prize, aparate, etc. pe care românul le stochează de mai bine de un deceniu pe un suport special. Este singurul om din lume care deține un dispozitiv cu care se pot capta și stoca semnale neregulate de sub 50 Hz emise de rețeaua electrică și radiația electromagnetică, imposibil de perceput pentru urechea umană. Acest sunet specific este identic, indiferent în ce loc ești și nu poate fi ”falsificată”.
”Variația de 50 Hz este aceeași și la mine acasă și la tine acasă, fie că facem înregistrarea în București sau oriunde în Europa Continentală. Este complet aleatorie, nimeni nu o poate prezice nici măcar peste 10 secunde. Asta îi ajută enorm pe criminaliști”, spune Cătălin Grigoraș.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Pixelul albastru, varianta 2017! La ce s-a uitat Traian Basescu atunci cand a vorbit despre "cei 6 membri" ai trupei ABBA?

Metoda lui Grigoraș este simplă și perfectă: compară înregistrarea folosită ca probă în dosarele judiciare cu baza lui de date.

Dacă sunetul de fundal (al rețelelor electrice) coincide pe ambele înregistrări, proba este veridică. Metoda românului a fost denumită analiză ENF (Electrical Network Frequency) și este deja folosită de Poliția Metropolitană din Londra. FBI și serviciile speciale din întreaga lume apelează la acest tip de analiză. De asemenea, profesorul Alan Cooper, unul dintre cei mai titrați criminaliști din lume a spus despre metoda lui Grigoraș că este ”cea mai importantă descoperire în domeniu de când au fost dezvoltate tehnici pentru analiza casetelor Watergate”.

Expertul Cătălin Grigoraș, cu ”pixelul albastru”, lucrează cu FBI! Cercetat disciplinar, în România, pentru că nu etichetase CD-urile

În 2010, Cătălin Grigoraș a demisionat de la Institutul Național de Expertize Criminalistice. La un an după telenovela pixelului albastru, Grigoraș (care a condus INEC până în 2008) era deja cercetat disciplinar pentru că nu etichetase corect materialele recepționate de instituție. În spatele acestor acuzații se afla și un conflict pe care acesta îl avea cu Sorin Vasilache, director adjunct INEC la acea vreme. Scandalul a început după ce Grigoraș l-a acuzat pe Vasilache că a distrus CD-ul cu înregistrarea în care Băsescu lovea un copil, scriind pe acesta cu un marker. În replică, Vasilache a spus că CD-ul era deja deteriorat când a ajuns la INEC.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI