Close sidebar
Close sidebar

Expertul Răzvan Cherecheș susține că explozia de cazuri Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul medical din întreaga lume

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a afirmat că, în contextul creșterii număărului de cazuri de infectare cu Omicron la nivel mondial, sistemul de sănătate ar putea fi devastat.

Madalina Grigore,

Varianta Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul de sănătate din întreaga lume.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit ultimelor date, la nivel mondial, cifrele arată că numărul de persoane infectate s-a dublat în luna decembrie, comparativ cu orice altă lună a anului trecut. Chiar dacă varianta Omicron produce forme mai ușoare ale bolii, efectul poate fi unul devastator.

Citeste si: Școlile s-ar putea închide în 10 ianuarie, înainte ca valul Omicron să aducă noi restricții în România

Ce a declarat expertul Răzvan Cherecheș?

Efectul tulpinii Omicron  la nivel global... chiar dacă pare că are simptome mai ușoare decât Delta, la rata aceasta de creștere nu va conta și efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”, a spus Răzvan Cherecheș.

Specialiștii din sănătate aproximează că varianta Omicron va lovi și va deveni dominantă în România în luna ianuarie.

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 3 ianuarie. Număr dublu de infectări de la o zi la alta. Mai mulți români la ATI

Şeful OMS: Pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022. Care este condiția

Tedros Adhanom Ghebreyesu, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, s-a declarat optimist că pandemia de coronavirus va fi învinsă în 2022, cu condiţia ca ţările să colaboreze pentru limitarea propagării Covid-19. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ghebreyesu a avertizat totodată cu privire la “naţionalismul obtuz şi a acapararea de vaccinuri”.

Afirmaţiile sale vin la doi ani după ce OMS a fost notificată de primele cazuri de tulpină de virus care cauzează pneumonie în China. În cei doi ani, în întreaga lume s-au înregistrat 287 de cazuri de infectare cu covid-19. Dintre cei infectaţi, 5,5 milioane au murit.

Tedros Adhanom Ghebreyesu  a criticat anterior ţările bogate pentru acapararea resurselor globale pentru vaccinare şi imunizarea cu schemă completă a majorităţii populaţiei în timp ce oameni din alte ţări aşteaptă să li se facă prima doză de

vaccin.

Pentru 2022, OMS a stabilit un nou obiectiv: vaccinarea a 70 la sută din oamenii din toate ţările până în iulie, pentru a se pune capăt pandemiei.  

Citeste si: Țara care refuză să mai impună restricții, deși e lovită de un "tsunami" de cazuri Omicron

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI