Primarul general al Capitalei,  Nicușor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică ce presupune proiectul de alungare al ciorilor din Cișmigiu. Această inițiativă a câștigat 500 de mii de lei de la bugetul local. 

Citeste si: Activitatea lui Nicușor Dan, criticată de majoritatea respondenților. Care este situația partidelor politice

,,Sunt unii care umblă cu cioara vopsită''

Nicușor Dan a declarat că acest proiect este depus ce către un cetățean din București. 

„Să lămurim discuția cu ciorile din Cișmigiu, că sunt unii care umblă cu cioara vopsită. În anul 2021 am introdus în buget, prima oară, o secțiune de bugetare participativă, adică o parte din buget să fie decis de cetățeni pe bază de concurs de proiecte. Unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui”, a scris Nicușor Dan.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Nicușor Dan, după prima rundă de negocieri de la STB: „Sunt tot mai mulţi şoferi care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească”

Bugetul proiectului este de 500 de mii de lei

Nicușor Dan  spune că bugetul total pentru proiect este de 500 de mii de lei. Prima parte din proiect va costa între 50 și 100 de mii de lei.

De asemenea, atribuirea se va face printr-o achiziție publică. Studiul va fi cel care va propune o soluție. Dacă este nevoie,  ulterior banii rămași vor fi folosiți pentru implementarea soluției.

„Proiectul a câștigat 500.000 lei, buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani”, a declarat Nicușor Dan.

Citeste si: Nicușor Dan, acuzat că a întârziat cu un an lucrările la Pasajul Doamna Ghica. În ce stadiu este lucrarea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si