In articol:
Cercetători din Constanța cred că poluarea fonică crescută din nordul Mării Negre afectează delfinii. Sunt cel puțin 20 de nave militare plus un număr necunoscut de submarine.
Număr record de cazuri
Marian Paiu, ONG MARE NOSTRUM: "Au început să apară zilnic 1-2-3 până la 5 cazuri și chiar ieri am avut o sesizare din zona Deltei Dunării, dintre Sulina și Sf.
Deși începutul anului se arată promițător, iar specialiștii se așteptau la un număr mult mai mic de eșuări, lunile Aprilie și Mai au adunat mai multe cazuri decât în tot anul 2021.
Citeste si: Imagine tulburătoare din Harkov postată de o vicecampioană mondială: ”Nu sunteţi oameni”
Comportamentul mamiferelor este afectat de război
Bietele mamifere încearcă să evite zonele afectate de război și se retrag spre sud, dar comportamentul lor este afectat și nu se mai pot orienta.
Răzvan Popescu, biolog marin: "O explozie puternică pe o rază destul de mare poate afecta să producă leziuni incompatibile cu viața. Acestea pot să producă leziuni în acel organ de orientare al lor, în melon"
Dacă bilanțul continuă să crească, Marea Neagră ar putea rămâne fără delfini.
Citeste si: Un bărbat a fost jefuit de două prostituate. Românul a rămas fără 3.500 de euro
Răzvan Popescu, biolog marin: ,,Realizez monitorizare permanentă de doi ani în largul Mării Negre și pot să vă spun că de 2 săptămâni aproape nicio înregistrare a prezenței acestora nu a mai avut loc, înainte aveam înregistrari zilnice."
Și Turcia se află în aceeași situație. De la începutul războiului, peste 80 de mamifere au fost găsite moarte acolo.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.