Cele patru victime ale exploziei care s-a produs marţi, 17 august 2021, la Potoceni, comuna buzoiană Mărăcineni, sunt în stare gravă. Trei dintre răniţi sunt la Terapie Intensivă, doi având arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului.

Cum s-a întâmplat totul

Marți, 17 august 2021, cei doi soţi, de 26 şi 43 de ani, care abia se mutaseră în casă nouă chemaseră la orele serii un instalator să facă racordul la gaze.

În timpul lucrului, s-a produs o deflagraţie pe fondul acumulării de gaze în bucătărie .   

Citeste si: VDEO| Un ATV a luat foc în mers la o distanță mică de mai multe imobile. În ce stare este șoferul

Explozia a fost atât de puternică încât zgomotul s-a auzit departe. În urma deflagraţiei, uşa locuinţei a fost pur şi simplu aruncată la mai mulţi metri distanţă. La intervenţie s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială SMURD şi trei ambulanţe.  

”Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie, la o casă. Am constatat că este vorba despre o explozie neurmată de incendiu. În urma exploziei, au rezultat patru victime care au fost transportate la UPU”, a declarat Mădălin Filip, de la ISU Buzău.

Două persoane sunt în stare gravă și nu pot fi tratate

Proprietarul în vârstă de 28 de ani și bărbatul care a intervenit la instalația de gaze sunt în stare gravă și trebuie internați la o secție pentru marii arși, însă nu s-a găsit încă un loc pentru ei în secțiile ATI deoarece sunt pline.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”Momentan nu s-a reuşit transferul într-un spital care are posibilitatea de tratament din cauza faptului că toate secţiile de terapie intensivă sunt ocupate, dar s-a luat legătura cu celula de criză de la centrul operativ pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului de Interne şi care întreprinde toate demersurile pentru a se putea rezolva aceste situaţii”, a precizat dr. Adrian Zoican, de la UPU Buzău.    

Explozie [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Explozie la bordul unui autobuz în vestul Rusiei. Bilanțul autorităților: doi morți și 17 răniți

Potrivit datelor furnizate miercuri dimineaţă de spitalul judeţean Buzău, cele patru victime ale exploziei care s-a produs marţi noapte la Potoceni, comuna buzoiană Mărăcineni, sunt în stare gravă.  Astfel, trei dintre răniţi sunt la Terapie Intensivă, doi având arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului.  

Un tânăr de 26 de ani a suferit arsuri profunde la nivelul feţei, gâtului, trunchiului, mâinilor şi se află internat în secţia ATI. Tot aici este internat un alt bărbat, de 51 de ani, care a suferit arsuri la picioare, mâini, torace şi faţă. Cei doi au arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului.

VIDEO- Imagini de la fața locului: 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si