Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) a prezentat raportul final în cazul Crevedia, explozia devastatoare din 26 august 2023 în care și-au pierdut viața 6 persoane, iar zeci de oameni au fost răniți.

Citește și: Noi detalii în cazul Crevedia. Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL de la Crevedia, face acuzații grave: ,,Când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii nu erau evacuați”

Concluziile raportului, realizate de un expert criminalist și prezentate de avocatul Adrian Cuculis, arată că incendiul si explozia au fost provocate din pricina utilizarii unor pompe de transvazare neomologate si care nu permitea etanseizarea corecta la supapa cisternelor.

"Acelasi lucru l-a retinut si raportul INSEMEX care in 400 de file arata in detaliu ce s-a intamplat la Crevedia si cum au murit atatea persoane. Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvant: “bani”. Transvazarea se facea cu o pompa de debit mare pentru a descarca dintr-o cisterna in alta cantitatea de GPL si pentru a “eficientiza” timpii", a declarat avocatul Cuculis.

Ce scrie în concluziile INEC cu privire la explozia din Crevedia

"Cauza producerii evenimentului este scurgerea de gaz GPL din autocisternă, foarte probabil în urma unei manevre de transvazare a gazului din această semiremorcă într-o altă semiremorcă tip cisternă", precizează raportul realizat de expertul criminalist Grigoraș Bețiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sursa de inițiere a amestecului exploziv a fost scurgerea în atmosferă a gazului GPL "ca urmare a pierderii etanșietății sistemului" foarte probabil în urma unei manevre de transvazare a gazului între cisterne.

Între condițiile favorizante ale exploziei, reținute în probatoriul din anchetă, experții INEC menționează "utilizarea unei pompe mobile improvizate, neautorizate, fără istoric", precum și "inexistența unei proceduri de lucru autorizate".

Ce scrie în concluziile INEC cu privire la explozia din Crevedia

Ce scrie în concluziile INEC cu privire la explozia din Crevedia

[Sursa foto: ISU Dambovita]

Șase morți în exploziile de la Crevedia

Bilanțul celor trei explozii din data de 26 august 2023, de la stația GPL ilegală din Crevedia, județul Dâmbovița este tulburător: 6 oameni au murit și 56 de persoane au fost grav rănite.

De asemenea, 39 de pompieri se numără printre victime, iar 12 oameni aflaí în stare gravă au fost transferați în străinătate.

Exploziile au distrus 9 case și au afectat 11 gospodării și au carbonizat 11 mașini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si