O explozie de amploare a avut loc în Burkina Faso, într-o mină de aur. Aceasta s-a produs după ce dinamita depozitată a luat foc. Imaginile surprinse au arătat un crater uriaș, case distruse și cadavrele întinse la pământ.

Citeste si: O clădire cu patru etaje s-a prăbușit după o explozie în Italia. Patru oameni au murit

Zeci de răniți și morți în urma incidentului

Incientul s-a soldat cu un număr mare de răniți duși la Spitalul Regional Gaoua și zeci de morți. Printre victime se numeră femei și copii. Autoritățile au deschis o anchetă în vederea stabilirii vinovatului din urma tragediei.

Citeste si: Cel puțin 52 de morți în explozia din mină

Burkina Faso este unul dintre cei mai mari producători de aur din Africa, multe mine fiind operate de firme internaționale. Corespondentul BBC din Africa de Vest, Nicolas Negoce, spune că din 2009, aurul a devenit principala marfă de export în Burkina Faso, depășind bumbacul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În 2020, țara a produs 54 de tone de aur, față de 45 de tone în 2019, în creștere cu 20%, potrivit ministerului de resort.

Explozie și într-o mină din Kazahstan

O altă explozie în mină a avut loc în 2021. în Kazahstan, iar incidentul s-a soldat cu șase morți.

Explozia a avut loc la mina de cărbune Abaiskaia, operată de ArcelorMittal Temirtau, unitatea din Kazahstan a gigantului siderurgic multinaţional, în regiunea industrială Karaganda, la aproximativ 200 km sud-est de capitala Nur-Sultan.

Citeste si: VIDEO| Un dezastru s-a produs într-o mină de cărbune din Siberia. Cel puțin 46 de mineri au murit

Şaizeci de mineri se aflau în mină în momentul accidentului, iar 56 au reuşit să iasă.

Accidentele miniere sunt destul de frecvente în ţările fostei URSS, atât din cauza stării de degradare a instalaţiilor, cât şi a reglementărilor de siguranţă laxe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si