Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Explozie de cazuri de covid în Shanghai. Oamenii au ajuns să se bată pentru mâncare

Imagini teribile vin din Shanghai, unde peste 26 de milioane de oameni sunt în lockdown total. Oamenii au ajuns să se bată pe puțina mâncare pe care o mai găsesc în magazine, sunt vânați pe străzi de militari și polițiști îmbrăcați în costume Covid și obligați să se vaccineze.

Andreea Albu,

Explozie de cazuri de covid în Shanghai. Oamenii au ajuns să se bată pentru mâncare

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În magazinele în care mâncare este din ce în ce mai puțină din cauza lockdown -ului, oamenii au ajuns să se bată chiar și pe câteva frunze de zarzavaturi! 

Aceleași scene violente au fost filmate și postate pe rețelele sociale și din punctele în care autoritățile furnizează apă și pachete cu alimente pentru locuitorii închiși în case de vineri.

Sunt supraveghați din drone

Noaptea, mii de oameni au ieșit la geamuri în cel mai mare oraș al Chinei să își strige foamea și să ceară ajutor de la autorități.

Imaginile amintesc de scenele filmate acum doi ani în Wuhan, primul oraș plasat in carantină totală din cauza Covid. Acum, în Shanghai, oamenii au ieșit si să protesteze, față de acest lockdown  despre care spun că este cel mai dur de până acum, dar au intrat repede in case, pentru că peste tot sunt supravegheați din

drone, noapte și zi.

Citeste si: Tulpina XE, noua variantă COVID, mutație între BA.1 și BA.2

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din aceleași drone sau cu ajutorul unor roboți în formă de câini li se amintește permanent că este carantină totală.

Măsuri drastice pentru reducerea numărului de cazuri

De la inceputul acestui val de Omicron, în Shanghai au fost raportate 73.000 de imbolnăviri si niciun deces. Ca să reducă numărul de cazuri zilnice, care este acum de peste 13.000, autoritățile au luat măsuri drastice. 

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 5 aprilie 2022, în România. Peste 3.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În baza lockdownului, oricine iese din casă sau are simptome este băgat in carantină chiar și cu forța.

Citeste si: OMS: 99% din populația lumii respiră un aer poluat

Vaccinarea a fost decretată obligatorie, iar, pe străzi, sunt organizate frecvent razii, în timpul cărora cei care trebuie să meargă la serviciu îngenunchează și așteaptă să le fie verificată adeverința de imunizare. 

Citeste si: Un bărbat s-a vaccinat de 90 de ori anti-COVID și a vândut certificatele în Germania

Guvernul a suplimentat personalul medical din Shanghai cu 10.000 de cadre și a trimis 2.000 de militari ca să facă față acestui nou val Covid.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI