O explozie puternică a creat panică seara trecută, într-un bloc din Craiova! Zeci de locatari au rămas prinși printre ruine, după ce suflul unei deflagraţii a făcut ravagii la parterul clădirii, informează Observator.

Blocul, construit încă din anul 1960, nu era branşat la reţeaua de gaz. 

Planul roșu de intervenție a fost activat

Din păcate, fiica uneia dintre femeile salvate a fost găsită fără suflare sub dărâmături, iar medicii nu au mai putut să o salveze, deși imediat i-au aplicat manevrele de resuscitare. De asemenea, alte două persoane au ajuns în stare gravă la spital, mai informează sursa citată mai sus. La fața locului a fost activat planul roşu de intervenţie, iar echipele de intervenție au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva pe oameni.

A m văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot”, a povestit un localnic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Explozie Craiova

Imagine de la explozia din Craiova.

[Sursa foto: ISU Dolj]

Citește și: Localizarea exactă a apelurilor la 112 devine lege în România. Președintele Iohannis a semnat ordinul

Dintre ruine, persoanele au cerut cu disperare ajutorul, iar câțiva care au reușit să iasă afară s-au întors să-și salveze vecinii. Totul în jur a fost distrus, iar firele electrice atârnau, fiind adevărate pericole.

”Obiectivul nostru este să căutăm ca nu cumva să mai fie persoane pe sub dărâmături”, a anunțat prefectul de Dolj, Dan Diaconu.

Explozie Craiova

Imagini de la explozia din Craiova.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Întreaga operațiune a durat ore în șir, iar într-un final persoanele au fost lăsate să-și mai recupereze ce aveau mai de preț, deoarece acolo nu se mai puteau întoarce să locuiască. Prefectul a anunțat că au fost stabilite nişte locaţii în care pot fi cazaţi şi stabilizați cei care și-au pierdut locuințele și agoniseala de-o viață.

Citește și: Decesele de la Spitalul Sf. Pantelimon, "îngropate" de anchetele oficiale. "Nu s-a constatat nicio abatere profesională"

București: Un bărbat a dat foc unei butelii într-un tramvai şi a aruncat-o în faţa unor case

A fost panică și în București, în sectorul 3. În jurul orei 20:30, o persoană ar fi aruncat o butelie dintr-un tramvai, în faţa unor locuinţe, scrie Observator. La scurt timp, la fața locului au ajuns o autospecială de stingere a incendiilor, dar şi mai multe echipaje de poliţie. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar focul a fost stins la timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si