O explozie a avut loc în timpul rugăciunii de vineri, în provincia Nangarhar, în estul Afganistanului, potrivit unui medic de la un spital local.

Cel puţin trei morţi şi 15 răniţi în estul Afganistanului

Explozia a avut loc în districtul Spin Ghar, în apropiere de oraşul Jalalabad, unul dintre bastioanele aripii afgane a organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI-K).

„Pentru moment, sunt trei morţi şi 15 răniţi!”, a declarat AFP un medic de la spitalul local.

„Pot să confirm că a avut loc o explozie în timpul rugăciunii de vineri în interiorul unei moschei în districtul Spin Ghar. Există răniţi şi morţi”, a declarat AFP un oficial taliban.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un polițist a fost atacat și rănit cu un cuțit la Cannes. Autoritățile consideră posibilă „pistă teroristă”

Nimeni nu a revendicat atacul

La începutul lui noiembrie un alt atac SI-K a avut ca țintă Spitalul Militar Naţional din Kabul, s-a soldat cu 19 morţi şi 50 de răniţi.

Peste 120 de persoane au fost ucise în atacuri SI în ultimele săptămâni.

SI-K, înfiinţat în 2014, prezent mai ales în estul Afganistanului, și este principalul rival al talbanilor de la revenirea acestora la putere.

Citeste si: Un deputat din Marea Britanie a murit după ce a fost înjunghiat în timpul unei ședințe oficiale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si