O deflagraţie urmată de un incendiu s-a produs, miercuri seară, la Uzina Tehnică Tohan, fost uzină de armament din judeţul Braşov, primele date arată că o persoană ar fi fost ucisă în urma exploziei, a cărei cauză nu se cunoaşte, deocamdată. Alte două persoane ar fi intoxicate cu fum, potrivit News.ro.

Citeste si: O scanteie a provocat groaza in bloc

Primarul orașului Zărnești a declarat, în direct la Digi24, că explozia a avut loc la un depozit privat de artificii, care se afla în curtea uzinei. Totodată, potrivit ISU Brașov, persoana care a decedat se afla în interiorul depozitului atunci când a avut loc deflagrația. Cauza exploziei este necunoscută în acest moment.

Citeste si: Trei zile de doliu național în Algeria, țara mistuită de incendii

O victimă carbonizată în interiorul depozitului

"Avem din păcate o persoană carbonizată și două alte persoane care sunt în afara oricărui pericol", a transmis primarul orașului. El a precizat că a fost o explozie inițială, urmată de mai multe explozii cauzate de artificii. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Incendiul a fost stins, a transmis prefectul județului Brașov. Potrivit acestuia, cel mai probabil cele trei victime erau angajați ai depozitului de artifici. "Erau aproximativ 600 de kg. de artificii, era un depozit mic, privat. Nu este în interiorul Uzinii Mecanice", a mai spus prefectul Mihai Cătălin Văsîi.

Conform oficialului brașovean, cei trei angajați pregăteau un transport de artificii care urma să aibă loc mâine.

Ce a transmis ISU Brasov

Explozia a avut loc în jurul orei 20.50, potrivit ISU Brașov. ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, o autocistera 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic.

Au fost alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si