Alarma s-a dat la ora 01:15, noaptea trecută, pe șantierul Autostrăzii Moldova, în dreptul localității Călimănești, după ce a izbucnit un incendiu în urma unei explozii la magistrala de gaz din zonă. Primul care a sunat la 112 să anunțe nenorocirea ar fi fost un șofer care circula pe drumul european E85, aflat la nicio jumătate de kilometru de locul deflagrației. Flăcările uriașe puteau fi zărite de la mare distanță.

Oamenii care locuiesc în apropiere au primit mesaje RO-Alert prin care au fost avertizați despre incident. Imediat în zonă au sosit și salvatorii și a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Citește și: VIDEO- Explozie la magistrala de gaz din Vrancea. Patru muncitori și-au pierdut viața în urma deflagrației puternice, iar alți cinci au fost grav răniți. Pompierii au fost nevoiți să activeze Planul Roșu de Intervenție

Florin Olaru, purtător de cuvânt ISU Vrancea: „La fața locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 4 ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, județului Vrancea, și 5 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.”

Ajunși la fața locului, echipajele de salvare au găsit 4 persoane carbonizate

Autoritățile au impus un perimetru de siguranță pentru cercetări pe o rază de 500 de metri și au reușit să stingă incendiul. Din păcate, pompieri au găsit 9 victime. Este vorba despre muncitori ai firmei care execută lucrări pe acest tronson al autostrăzii.

Florin Olaru, purtător de cuvânt ISU Vrancea: „În urma evenimentului au rezultat 5 victime rănite. Din nefericire, la fața locului au fost descoperite 4 victime carbonizate.”

Trei dintre muncitorii răniți au fost transportați la spitalul din Adjud, iar doi au fost aduși în Capitală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pompierii au descoperit că explozia urmată de incendiu s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze.

Florin Olaru, purtător de cuvânt ISU Vrancea: „În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că a fost o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariție scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii.”

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă.

Adina Iliescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Aici, la spitalul Floreasca, din Capitală a fost adusă una dintre victimele exploziei de la Călimănești. Vorbim despre un bărbat care a suferit arsuri de peste 70% din suprafața corpului. O altă victimă a fost transportată la Spitalul Bagdasar Arsenie, din Capitală cu arsuri de peste 40% din suprafața corpului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei doi răniți au fost preluați de la locul tragediei cu elicopterele și aduși în București, la unitățile spitalicești, unde primesc îngrijirile de specialitate. Alte 3 victime ale exploziei au fost transportate la spitalul din Adjud cu răni nu foarte grave, ulterior aceștia au fost externați.

Oamenii legii au demarat o anchetă și fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat la Călimănești. A fost deschis și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, nerespectarea și neluarea măsurilor legale de siguranță și sănătate în muncă. Oamenii legii merg pe mai multe variante. Principala ipoteză ar fi că totul s-a întâmplat din cauza unei erori umane. Spuneau sursele noastre faptul că muncitorii ar fi atins cu utilajele o țeavă de gaze și de aici s-a produs explozia.”, transmite Adina Iliescu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si