Explozia a avut loc la o clădire aparţinând mişcării şiite libaneze hazbollah. Aceasta se afla la marginea unui sat, în sudul Libanului. Deasupra clădirii se ridică un fum negru consistent.

Deflgraţia s-a soldat cu mai mulţi răniţi, au declarat mai multe surse din cadrul serviciilorde Securitate. Acestea nu au precizat însă un număr exact.

Un locuitor al satului Ain Qana, care se află la aproximartiv 50 de kilometri sud de Beirut, spune că este vorba de o casă folosită ca ”centru Hezbollah”.

Acesta a precizat că membri ai mişcării şiite armate au încercuit sectorul.

”Tot satul a fost zguduit”

”Tot satul a fost zguduit”, a declarat el, completând că au avut loc pagube materiale în perimetrul exploziei.

Citeste si: Explozie puternică la un depozit militar de muniţii din Iordania

Explozie  în Liban
Explozie în Liban

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Conform Agenţiei Naţionale libaneze de Informaţii (ANI), explozia, ”ale cărei cauze sunt necunoscute, a coincis cu survolarea aviaţiei inamice, care, din această dimineaţă, nu a părăsit cerul” în regiunea în care se afă Ain Qana.

Agenţia se referă astfel la Israel.

Nici Hezbollahul şi nici Israelul nu au comentat cu privire la această explozie.

Citeste si: Incendiu de proporţii în portul din Beirut, la o lună după explozia uriaşă

O "instalaţie Hezbollah” în care ”se află muniţie”

Potrivit unor ”informaţii preliminare” de la surse militare, este vorba despre o ”instalaţie Hezbollah” în care ”se află muniţie”.

Citeste si: FOTO! Un nou dezastru în Liban! Incendiu puternic în portul din Beirut, la o lună de la explozie

O ascunzătoare de armament aparţinnd Hezbollah a fost distrusă în explozie, în urma unei erori de manipulare, a declarat, de asemenea, o sursă din domeniul securităţii pentru Reuters.

Citeste si: OMS: Mai mult de jumătate dintre spitalele din Beirut nu mai funcţionează

O sursă apropoiată partidului proiranian a evocat un ”accident” şi a declarat pentru AFP că este într-adevăr vorba despre ”o instalaţie Hezbollah”, dar ”nu despre un depozit” de armament al partidului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si