Un nor uriaş de fum a acoperit oraşul, iar la faţa locului acţionează mai multe echipaje de pompieri din Alba, Sibiu şi Hunedoara. Din primele date oferite presei de către cei de la ISU Alba, o persoană este dată dispărută.

Se pare că a explodat muniţia de încercare a produselor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Incendiul are loc pe paltforma industrială de producţie specială de la Cugir, în zona poligonului. La faţa locului a fost adusă de la Sibiu şi o autospecială care poate interveni în cazul unor accidente chimice şi radiologice.

E cod roşu de intervenţie, iar cei care sunt la faţa locului speră să nu găsească victime în interior. 

La scurt timp după explozia urmată de incendiu, o echipă a Ştirilor Kanal D s-a deplasat la uzina de armament de la Cugir pentru a vedea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Se pare că pompierii au reuşit să stingă focul, iar norii de fum s-au degajat. În continuare se cercetează ce s-a întâmplă şi urmează să primim informaţii legate de victime. 

Din nefericire, femeia care a fost dată dispărută a fost găsită moartă. Informaţia a fost dată publicităţii de către Prefectul judeţului Alba. "Vorbim despre o deflagraţie urmată de incendiu. A pornit de la testare, praful de puşcă de pe ţeavă a luat foc şi de acolo incendiul. O femeie care lucra acolo a fost prinsă în interior şi, datorită fumului gros, a murit prin asfixiere, ulterior ea fiind arsă în urma incendiului.

Cei de la Procuratură au preluat cazul şi ei vor spune ce a fost greşit şi cine e responsabili. Cei de la ISU nu au mai putut face nimic pentru victimă!", a declarat prefectul de Alba. Ea a fost găsită decedată în subteran în timpul intervenţiei de stingere, victima având 51 de ani. Alţi răniţi nu au fost înregistraţi.

În momentul de faţă, la fabrica din Cugir se află echipe specializate pe intervenţia chimică. "Echipa specializată de intervenţie chimică, biologică, radiologică şi nucleară din cadrul ISU Sibiu a fost solicitată pentru a interveni în sprijinul ISU Alba, în loc. Cugir, la fabrica de armament, acolo unde a izbucnit un incendiu, cu degajare mare de fum. În acest moment, echipajul CBRN al ISU Sibiu, format dintr-un ofiţer şi 3 subofiţeri, sunt prezenţi la locul intervenţiei, monitorizând permanent substanţele care se degajă ca urmare a arderilor, în vederea protecţiei personalului aflat în intervenţie." , se arată într-un comunicat ISU


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si