UPDATE:  În spital se va aduce un nou transformator, potrivit declarațiilor lui Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila. O parte din copii vor fi mutați înapoi. În urma focului, un salon a fost afectat, însă transformatorul din el era nou. 11 copii au plecat acasă, iar 75 au rămas la Marie Curie.

 

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara, în spatele Spitalului Nicolae Robănescu, în strada D. Minca din Capitală.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a manifestat cu flacără violentă şi degajări de fum. Un număr de 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală.

În jurul orei 23:30, incendiul a fost lichidat și toți copiii transferați sunt în siguranță. Explozia a avut loc la un transformator din curtea spitalului, alarma s-a dat la ora 22.10.

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că nimeni nu a fost rănit și copiii au fost evacuați în siguranță. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că toți copiii sunt distribuiți pe secțiile Spitalului „Maria S. Curie”. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

explozie incendiu spital Robanescu

Explozia a avut loc la un transformator din curtea spitalului Robanescu, alarma s-a dat la ora 22.10.

[Sursa foto: ISU]

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj despre incendiul și explozia de la spital

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis marți seara, la ora 23.30, un mesaj cu privire la explozia și incendiul de la spitalul Nicolae Robanescu.

"Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare "Dr. Nicolae Robănescu”. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență "Marie S. Curie", a scris premierul.

Incendiu cu propagare la două autoturisme în curtea Spitalului Robanescu

Incendiu cu propagare la două autoturisme în curtea Spitalului Robanescu

[Sursa foto: Facebook / Razvan Manu]

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceştia au fost transferaţi la Marie Curie", precizează ISU.

Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, descarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, o autospecială cu azot şi două ambulante SMURD. 

”Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, decarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot şi 2 ambulante SMURD”, a transmis sursa citată.

Unde se află Spitalul Nicolae Robănescu

Spitalu Nicolae Robănescu și centrul pentru recuperare copii cu același nume se află în Berceni, în apropierea Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria S.

Curie”. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Spitalul este situat în sectorul 4, pe Str. Dumitru Minca, nr.44, între Șoseaua Olteniței și strada Giurgiului.

Cum s-a produs incendiul de la Spitalul Robanescu

Directorul medical al Spitalului, Andrada Mirea, a relatat că a avut loc o pană de curent, apoi, când energia a revenit, transformatorul care era nou a explodat și a izbucnit incendiul.

Focul s-a propagat și la două autoturisme din strada D. Minca.

Intervenția pompierilor la Spitalul Robanescu

Intervenția pompierilor la Spitalul Robanescu

[Sursa foto: Wall Street]

Incendiul a avut loc în condițiile unei zile caniculare în Capitală, cu temperaturi de peste 40 de grade în timpul zilei. 

„Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajări de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie”, se precizează în comunicatul ISU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si