UPDATE:  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că alți 6 pacienți aflați în stare gravă în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferați în străinătate în cursul nopții de duminică spre luni.

„Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, alţi doi la Milano. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi la Milano este în stare critică şi cei de acolo, cu care sunt în legătură, fac eforturi ca să îl stabilizeze.

Pentru celălalt situaţia nu este la fel de dramatică, nu este un pacient critic. Urmează ca în cursul acestei zile şi la noapte să fie transferaţi alţi 6 pacienţi de la Spitalul Floreasca şi doi de la Spitalul Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi va fi Austria- AKH şi Graz, în Germania, şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista cel puţin două zboruri care să ducă aceşti pacienţi, unele dintre ele cu escală”.

UPDATE:  Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că sunt informaţii contradictorii privind staţia GPL din Crevedia unde au avut loc exploziile sâmbătă seară, astfel că ancheta va stabili faptele. 

„Trebuie verificat ce regim juridic avea acel depozit, încă nu este clar, sunt informaţii contradictorii. Există informaţie că nu a existat control, există informaţii şi că a existat control”, a declarat Predoiu.

Ministrul a mai declarat că anchetatorul va stabili adevărul.

„Sunt tot felul de infirmații care circulă, dar informaţia reală şi în deplin acord cu adevărul o stabileşte numai anchetatorul şi de aceea vă spun că există această anchetă şi cât de curând se va rezolva”, a mai precizat Predoiu.

UPDATE:  Marcel Ciolacu a anunțat controale la toate stațiile GPL din România.

11 stații GPL funcționează în Sectorul 5 fără autorizație de construcție.

„Am înţeles că activitatea în ceea ce priveşte GPL-ul a fost sistată din anul 2020. Este un element care ne arată că, chiar dacă s-a sistat activitatea, au continuat. O să se vadă în urma anchetei dacă au avut vânzări directe. Ce vă pot spune eu, începând de mâine în toată ţara, în toate staţiile de carburanţi de GPL vor intra într-un sistem de control. Mai mult, unde se vor găsi elemente şi încălcări care ar duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activităţile pe loc”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, după ce a vizitat locul exploziilor de la Crevedia.

Ciolacu a anunțat și modificarea legislației.

„Dacă va fi nevoie vom face modificări legislative, în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese şi fără anumiţi oameni să încerce să îşi menţină afacerile, dacă sunt ilegale”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că un astfel de control a fost făcut în Sectorul 5 al Capitalei, iar în urma controlului a reieşit că sunt 11 staţii GPL fără autorizaţii.

„Astăzi am avut o discuţie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei şi a controlat toate staţiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5. Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activităţi pe terenuri proprietate privată, niciuna nu are autorizaţie de construcţie.

În acest moment este normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale în toată ţara la aceste staţii de GPL şi să luăm măsuri, în cazul în care este un pericol pentru vieţile omeneşti”, a spus Ciolacu.

UPDATE:  În urma exploziei, Marcel Ciolacu a anunțat că 7 case au fost afectate. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Sunt 7 case afectate în zona exploziei”, a declarat prim-ministrul României.

UPDATE: Încă un deces a fost confirmat în urma exploziei de la Crevedia. Este vorba de o femeie, care a suferit de arsuri pe 95% din suprafața corpului. Raed Arafat a confirmat decesul.

„Acum a fost confirmat de către colegii de la Floreasca încă un deces, dar nu vreau să zic încă un deces din cauza arsurilor, pentru că primul deces, din păcate, a fost soţul doamnei care a decedat şi care a făcut infarct miocardic la faţa locului şi nu era ars, deci acolo a decedat din cauza infarctului. De data asta, pot să spun că din cauza arsurilor primul deces, care este soţia celui care a decedat ieri, care a avut o suprafaţă arsă de peste 95%. Deci peste 95%, prognosticul este aproape de zero, dacă nu este chiar zero, din păcate”, a declarat, duminică, Raed Arafat. 

UPDATE: Au început transfuziile de sânge pentru victimele exploziei de la Crevedia.

Lista județelor unde pot veni donatorii:

UPDATE:  Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, va merge la spitalele Floreasca și Badagascar.

UPDATE:   INFORMARE RĂNIȚI- SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ BUCUREȘTI

Bilanț actualizat, în urma raportului de gardă și a evaluărilor permanente la patul pacienților:

În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.
În acest moment, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii.
2 pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate.
Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment.
Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.

 

Bilanţul victimelor în urma exploziei de la Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, conform datelor IGSU.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

La ora 2:00 erau 54 persoane internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Patru pacienți, transferați în Belgia și Italia

Ca urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi.

Primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei de duminică să se realizeze şi altele, în vederea efectuării intervenţiilor medicale de specialitate.

Nu mai există pericolul ca incendiu să se extindă

Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericolul ca flăcările să se extindă.

Explozie Crevedia

Explozie Crevedia

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Citește și: VIDEO- Tragedie în Republica Dominicană! 12 persoane și-au pierdut viața, după o explozie extrem de puternică din centrul orașului San Cristobal

Conform IGSU, s-au înregistrat 58 de victime.

Printre acestea, 8 victime au rezultat prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Explozie Crevedia

Explozie Crevedia

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Alte 50 de persoane au fost rănite după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Ciolacu: Cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, indiferent despre cine vorbim în acest moment

Marcel Ciolacu a mai afirmat că persoanele care vor fi găsite vinovate în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia vor suporta rigorile legii, ” indiferent despre cine vorbim în acest moment”.

”Cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, indiferent despre cine vorbim în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, la ieşirea din sediul MAI, în noaptea de sâmbătă spre duminică, alături de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Acesta a amintit de tragedia de la Mihăileşti, județul Buzău, din 2004, când au murit 18 oameni- pompieri, jurnalişti şi alţi civili.

”Dvs. sunteţi mai tineri, noi am prins şi accidentul de la Mihăileşti şi dacă nu se crea totuşi acel cordon şi se lăsa lumea, cum s-a făcut atunci la Mihăileşti, astăzi ar fi fost o situaţie de nedescris. Deci cine a organizat acolo perimetrul şi s-a ocupat, a făcut un lucru extraordinar, de fapt s-au salvat vieţi”, a subliniat Ciolacu.

Explozie Crevedia

Explozie Crevedia

[Sursa foto: Stirile Kanal D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si