Ca un teatru de război a arătat cel mai mare oraș din Kazahstan! De o parte a baricadei, au fost fortele de ordine, care au primit ordin să tragă la liber pentru a reprima revolta.

De cealaltă parte, unii dintre protestatari au fost înarmați chiar și cu mitraliere Kalashnikov AK 47, de război, care sunt capabile să lanseze 600 de cartușe pe minut.

Citeste si: Prețurile petrolului au crescut cu mai mult de 1%, pe fondul tulburărilor din Kazahstan

În fața unei asemenea revolte, polițiști si militari deopotrivă au lăsat armele și au trecut de partea revoluționarilor, iar mișcarea lor a fost aplaudată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Speranțele lor de victorie au fost spulberate rapid, însă, în momentul în care președintele Tokayev a anunțat, la televiziunea publică, cea mai dură metodă de represiune de până acum!

Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului: „Operațiunea împotriva terorismului continuă! Protestatarii nu au predat armele și continuă să comită crime și să pregătească altele. Vom duce această luptă până la final! Cei care nu se predeau vor fi eliminați!”

Citeste si: ONU va rămâne în Afganistan. Peste 70.500 de oameni au fost evacuați până acum

Violențele au căpătat altă dimensiune după acest avertisment al președintelui! Câteva birouri din sediul televiziunii Almatî TV au fost incendiate, iar explozii și focuri de armă au răsunat în tot orașul! 

Ministerul de Interne din Kazahstan a anunțat că 26 de „infractori înarmați” au fost „lichidați” și 18 ofițeri de securitate au fost uciși, iar peste 3.000

de persoane au fost arestate, în timpul revoltelor provocate de creșterea prețului combustibilului. Internetul este, în continuare, oprit, în mare parte din țară, iar preţul uraniului a crescut pe burse, în condiţiile în care Kazahstanul este cel mai mare producător mondial de metal radioactiv.

Citeste si: Atentat la un spital militar din Kabul. Cel puțin 19 persoane au fost ucise și 43 au fost rănite în urma a două explozii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si