UPDATE: În acțiunea de astăzi, DNA a ridicat mai multe documente

Reprezentanții DNA au precizat pentru News.ro că nu este vorba despre descinderi.Au fost ridicate documente, acțiunea având legătură cu dosarul de la Secţia militară a DNA despre controalele pe care personalul ISU le-a făcut la staţia GPL de la Crevedia, unde la finalul săptămânii trecute au avut loc exploziile soldate cu 2 morţi şi cu 56 de răniţi.

Cel de-al doilea dosar al DNA are ca obiect instituțiile civile cu atribuţii vizând staţia GPL.

În ambele dosare sunt cercetate fapte în acest moment, nu persoane, aflându-se în stadiul strângerii de probe.

Este vorba despre două dosare de abuz în serviciu deschise pentru modul în care s-a acționat la explozia care a avut loc la stația GPL din Crevedia la finalul săptămânii trecute.

Potrivit surselor unul dintre acestea ar viza modul în care s-au făcut controalele de către ISU Dâmbovița la stația GPL în anul 2020. În cel de-al doilea dosar ar fi vorba despre tragedia de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia.

Exploziile de la Crevedia: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la ISU Dâmbovița după exploziile de la stația GPL

Exploziile de la Crevedia: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la ISU Dâmbovița după exploziile de la stația GPL

Procurorii DNA au descins la ISU Dâmbovița

Mai multe documente au fost ridicate în ceea ce privesc verificările și controalele pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița ar fi trebuit să le facă.

Potrivit primelor informații, astăzi nu vor avea loc audieri, doar se vor verifica documente. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anchetatorii verifică documentele, avizele pe care le-au retras, dar și instituțiile pe care le-au informat după retragerea avizului de funcționare al stației GPL care a explodat sâmbătă în Crevedia.

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă în Crevedia. Autoritățile au activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. În urma cercetărilor efectuate, s-a aflat că stația GPL funcționa fără autorizație, care a fost ridicată în urmă cu câțiva ani de către ISU.

Exploziile de la Crevedia: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la ISU Dâmbovița după exploziile de la stația GPL

Exploziile de la Crevedia: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la ISU Dâmbovița după exploziile de la stația GPL

[Sursa foto: Facebook- IGSU]

Citește și: EXCLUSIV/ VIDEO- Lacrimi de durere și neputință în lupta pentru dreptate. Fiul unei victime de la Crevedia speră la o nouă șansă la viață pentru tatăl său: "El încă are viață, anii lui erau de continuat"

Stația GPL de la Crevedia funcționa fără autorizație. Potrivit primarului din Crevedia, autorizația de funcționare a satației GPL a fost ridicată de ISU, în urmă cu 3 ani. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat într-o postare pe Facebook mai multe detalii cu privire la autorizația stației GPL de la Crevedia. Printre informațiile transmise, se regăsește și aspectul închiderii stației GPL, impus la data de 30.09.2020:

"În data de 30.09.2020, prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaților, s-a decis închiderea punctului de lucru din localitatea Crevedia.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În data de 12.10.2020 Oficiul Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Olt emite Rezoluția nr. 6087 prin care dispune înregistrarea în registrul comerțului a mențiunilor cu privire la sediile secundare ale obiectivului, potrivit datelor din Hotărârea AGA din 30.09.2020.

În data de 13.10.2020 operatorul economic notifică ISU Dâmbovița cu privire la faptul că punctul de lucru din localitatea Crevedia a fost închis și anexează în acest sens Hotărârea AGA din 30.09.2020 și Rezoluția ORC.

Sub aspectul opririi funcționării punctului de lucru în speță, facem precizarea că instituția noastră nu are competențe legale în acest sens", a transmis IGSU într-o postare, pe Facebook.

Citește și: VIDEO- Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, după vizitarea răniților de la Crevedia: „Tragedie după tragedie. Întrebarea pe care ne-o punem toți este de ce s-a ajuns aici?”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si