Asociația Imunis este cea care a venit cu ideea îndrăzneață de a organiza o expoziție dedicată femeilor diagnosticate cu cancer. De altfel, Imunis este și prima asociație de lifestyle post diagnostic oncologic din România. Astfel, pentru această expoziție 15 femei nevoite să își ascundă diagnosticul au decis să își spună povestea cu ajutorul unor ilustrații. 

Cele 15 femei diagnosticate cu cancer, o lecție importantă pentru societate

Prima expoziție de acest timp este intitulată ”Eliberare” și poate fi văzută în ParkLake până pe data de 6 noiembrie. Mesajul ei este unul simplu, și anume susținerea sub toate formele ei a tuturor femeilor care trec printr-o astfel de traumă. Totodată, cu ajutorul expoziției asociația Imunis își dorește să educe publicul cu privire la dificultățile prin care femeile diagnosticate cu cancer sunt nevoite să treacă. De cele mai multe ori, femeile aleg să păstreze pentru ele această povară grea și să se ascundă de ochii curioși ai societății care fie judecă, fie marginalizează direct.

Cea care s-a ocupat de desene este ilustratoarea Animalenas, care a și stat de vorbă cu cele 15 femei.

Cea care s-a ocupat de desene este ilustratoarea Animalenas, care a și stat de vorbă cu cele 15 femei.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Părinții unei fetițe de 7 luni au pierdut în instanță dreptul de a o menține în viață pe aparate

Cine a pictat tablourile și în funcție de ce au fost ele realizate?

Cea care s-a ocupat de desene este ilustratoarea Animalenas, care a și stat de vorbă cu cele 15 femei. În funcție de povești, ilustratoarea a ales atent culorile tablourilor, dar și simbolurile care să le descrie cel mai bine: femeia-mamă, femeia-fecioară, femeia-regină, femeia-vânător, femeia-înțeleaptă, femeia-mistică, femeia-îndrăgostită.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Vreau ca oamenii să înțeleagă cât de greu este pentru cei diagnosticați cu cancer să fie nevoiți să se ascundă. Este necesar să schimbăm modul în care vorbim despre cancer și modul în care înțelegem procesul de vindecare. Vindecarea implică vindecarea sufletului, a subconștientului, a legăturii noastre cu intuiția, a legăturii noastre cu creativitatea. Îmi doresc să ne eliberăm de mentalitățile care ne țin captivi și ne fac să ne construim o viață ”grea”. Îmi doresc să eliberăm femeile diagnosticate de povara de a trebui să se ascundă. Și pentru asta trebuie să înțelegem ce forță au creația, creativitatea și iubirea. Să alegem să construim împreună armonie, să ne eliberăm de frici și să ne punem cu adevărat în slujba iubirii de sine și pentru semeni”, a explicat Cosmina Grigore, președinta Imunis.

Cosmina Grigore, președinta Imunis

Cosmina Grigore, președinta Imunis

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Totodată, cele 15 femei care au avut curajul să se arate așa cum sunt fac parte din grupul celor 145 de femei înrolate între anii 2021 – 2023 în programul „Feminitate după cancer”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ultimii cinci ani, România a beneficiat de finanțare de la UE pentru programe-pilot de screening populațional pentru cancerul de col uterin, de sân și colorectal.

Cu toate astea, capacitatea de îngrijire a pacienților oncologici se situează sub media UE. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si