In articol:
- Cele 15 femei diagnosticate cu cancer, o lecție importantă pentru societate
- Cine a pictat tablourile și în funcție de ce au fost ele realizate?
Asociația Imunis este cea care a venit cu ideea îndrăzneață de a organiza o expoziție dedicată femeilor diagnosticate cu cancer. De altfel, Imunis este și prima asociație de lifestyle post diagnostic oncologic din România.
Cele 15 femei diagnosticate cu cancer, o lecție importantă pentru societate
Prima expoziție de acest timp este intitulată ”Eliberare” și poate fi văzută în ParkLake până pe data de 6 noiembrie. Mesajul ei este unul simplu, și anume susținerea sub toate formele ei a tuturor femeilor care trec printr-o astfel de traumă.
Citește și: Părinții unei fetițe de 7 luni au pierdut în instanță dreptul de a o menține în viață pe aparate
Cine a pictat tablourile și în funcție de ce au fost ele realizate?
Cea care s-a ocupat de desene este ilustratoarea Animalenas, care a și stat de vorbă cu cele 15 femei.
”Vreau ca oamenii să înțeleagă cât de greu este pentru cei diagnosticați cu cancer să fie nevoiți să se ascundă. Este necesar să schimbăm modul în care vorbim despre cancer și modul în care înțelegem procesul de vindecare. Vindecarea implică vindecarea sufletului, a subconștientului, a legăturii noastre cu intuiția, a legăturii noastre cu creativitatea. Îmi doresc să ne eliberăm de mentalitățile care ne țin captivi și ne fac să ne construim o viață ”grea”. Îmi doresc să eliberăm femeile diagnosticate de povara de a trebui să se ascundă. Și pentru asta trebuie să înțelegem ce forță au creația, creativitatea și iubirea. Să alegem să construim împreună armonie, să ne eliberăm de frici și să ne punem cu adevărat în slujba iubirii de sine și pentru semeni”, a explicat Cosmina Grigore, președinta Imunis.
Totodată, cele 15 femei care au avut curajul să se arate așa cum sunt fac parte din grupul celor 145 de femei înrolate între anii 2021 – 2023 în programul „Feminitate după cancer”.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În ultimii cinci ani, România a beneficiat de finanțare de la UE pentru programe-pilot de screening populațional pentru cancerul de col uterin, de sân și colorectal. Cu toate astea, capacitatea de îngrijire a pacienților oncologici se situează sub media UE.