În cursul zilei de azi, vremea va fi călduroasă în Capitală, cu o temperatură de 32 de grade Celsius. După-amiază, în schimb, se vor semnala descărcări electrice. Vremea Vremea în sud-vestul va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat. 

Citește și: Județul Caraș-Severin se află sub avertizare de vreme rea! Cod ROȘU de inundații

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade Celsius pe litoral și 34 de grade Celsius în sud-est.

Vântul va avea unele intensificări, mai ales în Dobrogea. 

La munte, vremea va fi răcoroasă și ploioasă, fiind înregistrate descărcări electrice și grindină.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Inundațiile au făcut prăpăd în județul Bacău. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Bacău, zilele trecute. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Satul Ciugheș din comuna Palanca, județul Bacău, a fost grav afectat de inundațiile de ieri. Ploile torențiale au inundat curțile și gospodăriile locuitorilor, iar, ulterior, echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină.

Citește și: Furtunile lovesc în următoarele ore. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert

Autoritățile au transmis că: „În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Bacău, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină, începând cu ziua de ieri, 05 iulie a.c., în sat Ciugheș, comuna Palanca, unde, ca urmare a precipitațiilor abundente, au fost semnalate inundații la nivelul infrastructurii, curților, gospodăriilor și subsolurilor unor locuințe din satul Ciugheș, comuna Palanca. 

45 de gospodării au fost afectate

În urma recunoașterii, s-a constatat faptul că,  45 de locuințe și anexe gospodărești au fost afectate, după ce, o rupere de nori care a generat căderea unor cantități semnificative de precipitații, a avut ca rezultat ieșirea din matcă a pârâielor Cesăreni și Paliștăneni. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea unei singure persoane, o femeie în vârstă de 76 de ani. 

Citește și: HARTĂ- Cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină în aproape jumătate de țară/ Cum va fi vremea în regiunile sudice și estice

În prima zi s-a acționat pentru deblocarea secțiunilor de scurgere a podurilor și podețelor, asigurarea curgerii apei și îndepărtarea aluviunilor importate de pe versanți, cu 25 de efective, ce au încadrat 12 mijloace.

Citește și:  VIDEO- Vreme la extreme în România. De la caniculă sufocantă, la furtună, în mai multe regiuni din țară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si