Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunţului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor.
Facebook este implicat într-un nou scandal
Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că investighează compania pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacţiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a
fotografiilor, scriu cei de la News.
Facebook a anunţat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare şi va răspunde la orice întrebare. Investigaţia este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.
Facebook este implicat într-un nou scandal
Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunţând că circa 1.500
de aplicaţii software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie. ”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat Facebook pe o postare de blog.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Legislaţia europeană obligă companiile să anunţe autorităţilor incidentele în termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracţiunilor.
Facebook este implicat într-un nou scandal
Facebook urma să anunţe utilizatorii cărora le-au fost expuse fotografiile. Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii şi autorităţile de reglementare că face progrese în îmbunătăţirea securităţii şi a confidenţialităţii datelor, după o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, când datele a milioane de utilizatori au fost vândute pentru campanii politice.