Close sidebar
Close sidebar

Facebook implicat într-un nou scandal care vizează datele personale ale utilizatorilor

Facebook eșuează din nou la capitolul protejarea datelor utilizatorilor.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Rețeaua de socializare este implicată într-un nou scandal privind scurgerea de informații cu privire la datele personale ale utilizatorilor.

Compania a recunoscut că anumite parole ale utilizatorilor au fost stocate în format text, necriptate, şi erau uşor accesibile celor care ştiau unde să caute.

Citeste si: Cum a fost ucisă, de fapt, Ana Maria, soția lui Gabriel de la „Puterea dragostei”! Detalii sfâșietoare- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Jurnalul muncii fără oprire într-o fermă din Germania: "Tai ceapa 3 pe 3 cm. Nu există program, nu există de luni până vineri"- antena3.ro

Însă, până la acest moment, nu este cert câți utilizatori ai Facebook-ului sunt afectați de această problemă, dar estimările specialiștilor sunt de ordinul sutelor de milioane de conturi.

Conform Kerbs on Security, Facebook a stocat încă din 2012 parolele anumitor utilizator în format text pe serverele sale.

Acest lucru s-a întâmplat datorită accesului pe care îl aveau aplicaţiile care foloseau platforma Facebook, istoricul acestora fiind înregistrat în mod necriptat.

Se pare că Facebook a depistat această problemă încă din luna ianuarie a anului curent, însă abia acum a dezvăluit descoperirea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI