Locuitorii capitalei vor scoate mai mulți bani din buzunare anul acesta pentru plata facturilor. Ele se vor dubla față de anul anterior, astfel încât prețul gigacaloriei a fost majorat de la 160 de lei la 350 de lei, încă din luna aprilie.

Citeste si: Toate locurile de parcare din Capitală, obligatoriu cu plată. Anunțul lansat de Nicușor Dan

Cât vor plăti bucureștenii pentru facturile la încălzire în această iarnă

Prețul gigacaloriei din București pentru iarna aceasta se va afla începând cu data de 1 noiembrie, atunci când este așteptat avizul ANRE.

„În ceea ce privește prețul total al gigacaloriei, în momentul de față prețul este 860 de lei. Din 860 de lei, Primăria plătește 510, iar cetățenii, bucureștenii- 350. Nu există nicio intenție de a majora acest preț pentru cetățeni. Pentru acest preț total și implicit al diferenței pe care o plătește Primăria Municipiului București- evident, din impozitele vărsate de bucureșteni- o să vedem răspunsul ANRE-ului pe la sfârșitul lunii octombrie, cu aplicare de la 1 noiembrie”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a comis-o: edilul a fost amendat în fața instituției pe care o conduce

„În ceea ce privește prețul pe care bucureștenii îl vor plăti în această iarnă, el va fi 350 de lei- 346 de lei, cu tot cu TVA așa cum este acum- orice s-ar întâmpla”, a precizat Nicușor Dan.

Există șanse foarte mari ca locuitorii Capitalei să aibă parte de facturi duble la căldură față de anul trecut.

„Eu am spus care e prețul. Acum, calculul fiecărei familii și-l face fiecare. Eu am spus care este prețul pe care bucureștenii îl vor plăti pentru gigacalorie, cei racordați la sistemul centralizat”, a lămurit primarul Capitalei atunci când i s-a spus că mulți dintre bucureșteni se tem să pornească căldura, de frica prețurile enorme pe care le-ar putea plăti la facturi.

Citeste si: VIDEO- Apelul disperat al unui pensionar în scaun cu rotile, aflat la capătul puterilor: „Măriți pensia sau dați-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si