„Procurorii de caz au dispus solutii de clasare cu privire la operatiunile de localizare-cautare-salvare desfasurate de institutiile statului, respectiv STS-112, IGSU-ISU, MapN, SRI, retinand, in esenta, ca acestea si-au desfasurat activitatea in mod corespunzator, ca SRI-ul nu avea obligatii de interventie in aceste operatiuni si ca la nivelul STS-112 nu a fost posibila localizarea apelantului. Cu privire la STS – din probele de la dosar rezulta ca, la inceputul anului 2009, Romania avea implementat sistemul de localizare pe intreg teritoriul tarii, Uniunea Europeana ridicand astfel infringement-ul fata de Romania, conform Deciziei 1023/2008 privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic

pentru apeluri de urgenta. Daca ar fi fost respectate reglementarile si daca fondurile ar fi fost alocate scopului raportat atat in tara cat si catre UE, s-ar fi putut realiza localizarea din momentul la care serviciul 112 a fost apelat de catre doctorul Radu Zamfir”, a precizat familia Aurei Ion, printr-un comunicat de presa datt publicitatii pe Facebook, prin intermediul surorii acesteia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Aceasta mai precizeaza ca a fost solicitata expertiza judiciara fata de STS, localizare, cerere care a fost respinsa de catre procurori. In aceste conditii, familia a inceput o expertiza extrajudiciara, formuland in cadrul dosarului anumite cereri de completare a probatoriilor.

“Asa se explica de ce procurorii au modificat probele din dosar, eliminand din lista mesajelor text, tocmai mesajele transmise-primite in comunicarea dintre lucratorul operational SRI si dr. Zamfir, mesaje „spion” folosite de catre SRI in procedurile de interceptare. (…) Parchetul Militar prin procurorul militar Lazar Marian ne-a informat mincinos cu privire la actele de procedura ce urmau sa se desfasoare in dosar.(...) In aceste conditii, clasarea, asa cum apare acum, s-ar fi putut dispune inca din 2015.
Ce au asteptat procurorii militari? De ce au intarziat aceasta solutie, pentru ca, in mod evident, nu au asteptat raportul de expertiza efectuat de Clapon Virgil (specialist in motoare de aviatie), cata vreme in ordonanta nu se face referire la aceasta expertiza?! Familia va urma toate caile legale in ceea ce priveste solutia de clasare atat in fata forurilor interne, cat si a celor internationale”
, mai explica familia Aurei Ion.
Mai mult decat atat, sora Aurei Ion, Mariana Cioca, a explicat, pe contul ei de socializare, ce inseamna, de fapt, clasarea partiala a dosarului, asa cum au dispus procurorii. “UE a impus anumite norme de funcţionare si a cerut respectarea actului de aderare a acestei tari in cadrul legal, iar instituţiile române aleg sa ignore aceste obligaţii si sa stabileasca, in mod abuziv, legea pe teritoriul Romaniei. Pana cand vor avea puterea in stat de a decide cine traieste si cine moare in cazul acestor situatii de urgentă?!”, este intrebarea retorica a surorii Aurei Ion.
Precizarile vin dupa ce procurorii militari din cadrul Parchetului General au dispusl luni clasarea partiala a dosarului accidentului aviatic din Apuseni, in urma caruia au murit, in urma cu patru ani, studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.
In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.
 

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si