Acțiunea serialului Familia Medici – Conducatorii Florentei, difuzat la Kanal D, in fiecare joi si vineri, la ora 22:00, se desfășoară în Florența anului 1469, când tânărul Lorenzo de Medici (interpretat de Daniel Sharman), fratele său, Giuliano (Bradley James), și un grup de tineri artiști strânși în jurul geniului Sandro Botticelli pasesc intr-o noua era a revoluției creative și politice.

            Numele celebrei familii se leaga atat de proiecte indraznete, ce au avut impact asupra  istoriei Europei, dar si de detalii aparent marunte, ce ne fac si astazi viata mai frumoasa. 

Familia florentină  a contribuit la crearea uneia dintre delicatesele Italiei, celebra gelato, inghetata italiana.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

            ​Bucătarul florentin Bernardo Buontalenti a inventat gelato, în  anul 1565, când Marele Duce Cosimo I de Medici i-a cerut să organizeze un banchet pentru a primi deputația spaniolă.

El a decis să surprindă pe toată lumea cu o nouă invenție, un desert gustos pe bază de eggnog (băutură alcoolică cu ouă, zahăr și condimente), lapte și fructe, dând naștere celebrei „creme florentine”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si